Cum să faci cel mai bun pate de casă din ficat de porc

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
După ce guști pateul făcut în casă, nu o să mai cumperi niciodată conserve de pate din comerț. Diferența de gust este atât de mare și se prepară atât de ușor, încât îl vei face tot mai des. 

Citește și: Piftie cum făcea bunica pe vremuri. Rețeta tradițională


Nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a face pate de casă din ficat de porc și nici nu trebuie să petreci mult timp în bucătărie. Iar faptul că nu conține niciun tip de aditiv alimentar, spre deosebire de pateul din comerț, este un alt avantaj major.

Iată cum să faci pate din ficat de porc:


Ingrediente

500 de grame de ficat de porc
500 de grame de piept de porc cu os și șorici
100 ml de lapte
2 cepe roșii
1 linguriță cu zahăr
1 linguriță cu piper negru măcinat
1/2 linguriță cu ienibahar macinat
1/2 linguriță cu nucșoară măcinată
1/2 linguriță cu coriandru măcinat
sare după gust
100 grame de unt

Mod de preparare

Taie pieptul de porc în bucăți mari și pune-l la fiert cu suficientă apă încât să fie acoperit.
Lasă la fiert până când carnea este foarte bine fiartă și mai adaugă puțină apă atunci când scade. Poți fierbe pieptul de porc și în oala cu presiune, timp de 20 de minute, la presiune mare.

Taie ficatul în bucățele potrivite.
Toacă ceapa și pune-o la călit într-o tigaie, cu câteva linguri de ulei, la foc mic.
Când ceapa s-a înmuiat, adaugă ficatul și prăjește-l timp de câteva minute, până când începe să se coaguleze și să-și schimbe culoarea.
Adaugă laptele și lasă la fiert până când ficatul este gătit, dar fără să devină uscat.

Când pieptul de porc și ficatul s-au gătit, scurge zeama și pune-le în blender.
Adaugă condimentele, sare după gust și blenduiește până când obții o pastă fină.
Pune pateul în caserole mici cu capac sau în borcane.
Topește untul și toarnă-l deasupra pateului pentru ca acesta să nu-și schimbe culoarea și să se păstreze mai bine.
Păstrează pateul la frigider.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod