Cum să cureți mașina de spălat

Mașina de spălat cu ușă în față este mai eficientă din punct de vedere energetic și utilizează mai puțin detergent decât mașinile de spălat care se deschid pe deasupra. În plus, este mult mai populară.
Dar uneori are tendința de a forma mucegai și reține mirosurile neplăcute. Dacă îți cureți mașina de spălat o dată pe lună, vei reuși să ai și haine mai curate. Iar dacă încerci o metodă ecologică, ce nu folosește înnălbitori, iar ingredientele costă foarte puțin, poți folosi chiar ce ai la îndemână prin bucătărie. Iată cum poți să cureți mașina de spălat!

Învață cum să cureți mașina de spălat corect!

De ce ai nevoie pentru a-ți curăța mașina de spălat? De câteva ingrediente ieftine și la îndemână.


Ingrediente

2 căni cu oțet
1/4 cană de bicarbonat de sodiu
1/4 cană cu apă
1 burete

Metodă de curățare

Începe prin a amesteca bicarbonatul de sodiu cu apa într-un bol mic. Acesta va fi detergentul pe care îl vei folosi pentru a curăța mașina de spălat.
Se toarnă oțetul într-o cană gradată, după care poți să te îndrepți spre mașina de spălat.

Adaugă amestecul de bicarbonat de sodiu în recipientul de detergent al mașinii de spălat și toarnă oțetul în tamburul mașinii de spălat. Setează mașina de spălat la programul cu cea mai ridicată temperatură. Închide ușa mașinii și pornește-o. În acest fel, o lași să facă tot ceea ce este mai greu în locul tău. Bicarbonatul de sodiu și oțetul vor descompune în mod natural depozitele de minerale și orice mucegai existent, în timp ce curăță eficient întreaga mașină de spălat. 

Folosește un burete curat pentru a îndepărta mizeria de la exteriorul mașinii de spălat, îndepărtând mucegaiul sau reziduurile enervante.
Clătește totul cu apă curată.

În doi timpi și trei mișcări mașina ta de spălat va străluci de curățenie și va fi gata pentru o încărcătură de rufe. După cum spuneam, este important să repeți acest proces o dată pe lună, dacă vrei ca hainele tale să miroasă mereu frumos, iar mașina ta de spălat să fie în condiții perfecte de funcționare. 

Odată ce ai terminat de curățat mașina de spălat, poți să-ți dedici câteva minute și curățării uscătorului de rufe dacă ai așa ceva.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod