Cum să alegi un aparat de cafea bean-to-cup

Fie că cafeaua este ceea ce te face să te trezești din somn dimineața sau cea care face munca să fie mai suportabilă, putem spune, cu ușurință, că o cană bună de cafea este foarte importantă.
Din acest motiv, mulți pasionați de cafea investesc într-un expresor cafea boabe, pentru a se bucura de savoarea boabelor proaspăt măcinate. Sunt anumite aspecte pe care trebuie să le luați în seamă când alegeți un aparat de cafea bean-to-cup, întrucât sunt o mulțime de variante pe piață.

Ce este un aparat de cafea bean-to-cup?


Dacă mergi des la cafenea, cu siguranță cunoști sunetul boabelor de cafea care sunt măcinate. De fapt, acesta este un pas foarte important care face ca cafeaua făcută de un barista mult mai plăcută. Cu cât este mai proaspătă cafeaua măcinată, cu atât aroma este mai bună. Boabele de cafea sunt extrem de poroase și, odată ce le-ai măcinat, pierd din umiditate și aromă, gust.

Când cumperi cafea de la magazin pentru a o utiliza acasă, cel mai probabil cafeaua a fost procesată cu mai mult timp în urmă. Deși există multe tipuri de cafea ambalate în vid pentru care puteți opta și care mai păstrează din aroma cafelei, aceasta tot va fi început să își piardă din aroma unică până în momentul în care ajunge în ceașca dumneavoastră.

Aici intervine un expresor cafea boabe sau un aparat de cafea bean-to-cup, care îți permite să recreezi o ceașcă de cafea ca într-o cafenea. Acest aparat nu numai că va măcina cafeaua pe moment, dar include și alte funcții care îți permit să îți prepari băutura preferată.

În funcție de ceea ce cauți, multe aparate de cafea vin cu adiții excelente, precum pahare din oțel inoxidabil, steamer sau aparat pentru spumat laptele și capacitatea de a îl programa în funcție de nevoile tale.

Poate părea că trebuie să depuneți mai mult efort în cazul unui aparat de cafea bean-to-cup, însă acesta nu este cazul. Nu necesită mai mult efort decât un aparat de cafea cu capsule sau pliculețe. Iar avantajul este că poți avea parte de cafea de specialitate chiar la tine acasă cu un expresor cafea boabe.

Cât de scump este un aparat de cafea bean-to-cup?


Răspunsul la această întrebare variază în funcție de modelul de aparat de cafea pentru care doriți să optați. Ca idee, prețul unui astfel de expresor cafea boabe poate varia între câteva sute de lei și câteva mii de lei, dar nu trebuie să îți faci griji. Există multe modele care se vor potrivi în bugetul tău, cu siguranță. 

În mod general, cu cât mai multe caracteristici are aparatul, cu atât este mai scump, dar și acest lucru poate varia. Dacă vrei doar să prepari un espresso scurt sau lung sau un cappuccino, un expresor cafea boabe de câteva sute de lei ar trebui să fie suficient. 

Dacă cafeaua este o pasiune pentru tine și vrei să îți lărgești orizonturile, atunci vei dori să investești într-un aparat de cafea bean-to-cup automat, cu multe accesorii și de calitate mare, care ar putea să coste mult mai mult. 

Este bine să urmărești mai multe modele, să citești recenzii și să te decizi asupra unui model, iar apoi să pândești oferte sau reduceri pentru a putea beneficia de cel mai bun preț.

Ce este bine să iei în considerare când alegi un aparat de cafea?


Ține cont de băuturile care îți plac. Nu are rost să investeși într-un expresor cafea boabe scump dacă îl vei utiliza pentru a pregăti un simplu espresso și nimic mai mult. Aparatele de cafea de pe Emag cu mai multe funcții sunt mai bune, dar ocupă și mai mult spațiu, deci cumpără doar ce știi că vei folosi. 

Un alt lucru la care trebuie să fii atent este aparatul de spumat lapte. Poate fi vorba despre un steamer, cel pe care și un barista îl utilizează, despre un aparat de spumat lapte manual sau despre un aparat de spumat lapte automat.

Alte aspecte ce merită luate în considerare sunt funcțiile inteligente precum personalizarea, curățarea automată, dar și alte accesorii precum rezervor pentru apă sau căni din oțel inoxidabil.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod