Cinci lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra o canapea

Achiziționarea unei canapele este una dintre cele mai importante investiții pe care probabil le vei facei pentru casa ta. Aceasta este o piesă de mobilier din camera de zi în care ne relaxăm, citim, mâncăm și bem, ne distrăm familia și prietenii, ne uităm la televizor și chiar dormim, așa că este logic să ne luăm timp să investim într-una care va dura ani de zile, nu?
De la măsurare până la alegerea unui cadru bun, acestea sunt 5 lucruri de care ar trebui să ții cont înainte de a cumpăra canapele noi.

1. Încearcă înainte de a cumpăra


Știi când ești în căutarea unei saltele noi și faci testul clasic de a o proba? Ei bine, aceeași teorie se aplică și unei canapele. Canapeaua medie are o adâncime a scaunului de cel puțin 60 cm, ceea ce oferă mult spațiu de manevră dacă ai picioare lungi și îți permite să le bagi dedesubt dacă ești mai scund. Dar adâncimile scaunelor variază, așa că cu siguranță trebuie să încerci diferite stiluri pentru a te asigura că ai un sprijin bun pentru spate. Când vine vorba de înălțimea scaunului, majoritatea modelelor au o înălțime între 45 cm și 50 cm. Nu există înălțime corectă sau greșită, așa că, din nou, încearcă înainte de a cumpăra pentru a te asigura că se potrivește întregii familii.

Este, de asemenea, important să iei în considerare modul în care îți place să te relaxezi. De exemplu, dacă sunteți doi și amândurora vă place să stați cu picioarele ridicate, atunci verificați dacă canapeaua este suficient de adanca pentru a vă găzdui pe amândoi. Sau luați în considerare un șezlong sau o canapea extensibilă, dacă aveți spațiu pentru a găzdui una. Sau încercați canapele extensibile care se pot desface usor pentru a vă oferi spațiu suficient să vă relaxați.
Oamenii mai înalți ar putea dori, de asemenea, să ia în considerare canapele cu spatar mai înalt pentru a oferi un sprijin suplimentar.

2. Investește într-un cadru bun


Cheltuiește cât îți poți permite pentru o ramă de calitate – te va ajuta să petreci mulți ani de relaxare pe aceeași canapea. Un cadru solid din lemn de esență tare este o opțiune bună, dar ai grijă la construcția din PAL sau metal. De asemenea, ține cont de garanție înainte de a te angaja la o achiziție – optează întotdeauna pentru producători care oferă cel puțin 15 ani garanție.

3. Verifică pernele


Amintește-ți că ceea ce este în interiorul unei canapele este la fel de important ca și ceea ce este folosit în exterior. În ceea ce privește spătarul și scaunul canapelei, pernele umplute cu pene sunt foarte confortabile, dar vor avea nevoie de o umplutură regulată, în timp ce umpluturile din spumă sau fibre se pot aplatiza și își pot pierde forma în timp. Soluția perfectă? Recomandăm alegerea unei combinații de pene și spumă, deoarece penele dau moliciune și volum în timp ce spuma oferă structură. Pernele de spătar umplute cu pene și pernele de scaun umplute cu spumă sau fibre funcționează bine.

4. Concentrează-te pe textură


Indiferent dacă alegi o culoare îndrăzneață, model sau ceva neutru, alegerea de material pentru tapițeria unei canapele va avea un impact enorm asupra încăperii, așa că alege cu grijă pentru a te asigura că se potrivește cu schema de culori și materiale. Materialele naturale se pot estompa la lumina puternică a soarelui, așa că alege o țesătură sintetică dacă canapeaua va fi lângă o fereastră. Este deosebit de important într-o casă de familie aglomerată și, dacă ai un câine sau o pisică, să optezi pentru o țesătură care este ușor de curățat. În acest caz, husele merită luate în considerare, deoarece pot fi ușor îndepărtate pentru curățare, iar unele sunt și lavabile.

5. Mărime


Sincer, nu există nimic mai rău decât să cumperi mobilier care nu se potrivește în casa ta, așa că înainte de a face ceva, ia măsurători. Scoate ruleta și asigură-te că ești sigur de dimensiunile maxime ale canapelei care se vor potrivi și se potrivesc spațiului tău.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod