Ce să mănânci când ți-e poftă de dulce, dar ții post? 5 idei de gustări rapide

Pofta de dulce îți dă mereu târcoale și parcă atunci când ții post ai mânca toate prăjiturile din lume? Potolește-o cu aceste gustări dulci care se fac foarte ușor!
Sigur cunoști senzația de frustrare care apare atunci când vrei să ții post, dar gândul îți zboară parcă intenționat numai la prăjiturl cremoase sau deserturi cu ciocolată. Există o mulțime de variante ca să faci aceste deserturi fără lactate și ouă, însă este un proces mai complicat care necesită îndemânare și timp liber. Astfel că, atunci când ți-e poftă de dulce, dar ții post îți recomandăm să încerci aceste idei de gustări rapide!

Ce să mănânci când ți-e poftă de dulce, dar ții post? 5 idei de gustări rapide


1. Cremă de ciocolată cu unt de arahide și banane

 
Mixează în robot banane congelate cu pudră de cacao, unt de arahide și puțin lapte vegetal. Vei obține o cremă delicioasă și sănătoasă pe care o poți orna cu semințe de chia, ciocolată neagră, arahide coapte și banane.
O gustare rapidă care satisface orice iubitor de ciocolată.


2. Curmale umplute cu unt de arahide și date prin ciocolată neagră

 
Curmalele umplute cu unt de arahide sunt de-a dreptul delicioase și satisfac pofta de dulce. Gustul lor ușor caramelizat se completează minunat cu untul de arahide, iar dacă vrei să treci la un alt nivel poți să le treci prin ciocolată neagră și fistic mărunțit. Vei obține o gustare delicioasă pe care o poți consuma atunci când ții post ca să-ți potolești pofta de ceva dulce. 


3. Cookies fără coacere cu fulgi de ovăz și unt de arahide

 
O altă gustare dulce care este perfectă pentru cei care iubesc untul de arahide este această combinație ușoară. Amestecă o ceașcă cu unt de arahide natural cu puțin sirop de arțar, o ceașcă cu fulgi de ovăz și 3 linguri cu pudră de cacao.
Se lasă aluatul 20 de minute la congelator, după care se modelează după preferință. 


4. Negresă delicioasă la cană

 
Este gata în 10 minute și poți să mănânci o brownie sănătoasă și de post. Ca să prepari această negresă trebuie să amesteci într-o cană o lingură de făină de cocos cu 2 linguri de cacao, 1/4 linguriță cu praf de copt, 2 linguri de lapte vegetal, 2 linguri cu piure de banane, 1 lingură cu unt de arahide, puțin zahăr brun și să presari ciocolată neagră deasupra. Se lasă la cuptorul cu microunde timp de 2-4 minute. 


5. Clătite de post cu cremă de ciocolată și banane

 
Ca să faci crema de ciocolată trebuie să mixezi în robotul de bucătărie avocado bine copt cu cacao și sirop de arțar O altă variantă ar fi sa folosește nuci caju hidratate peste noapte în loc e avocado sau să cumperi din magazinele naturiste cremă vegană de ciocolată. 

După ce ai făcut clătitele de post cu apă minerală poți să le umpli cu cremă de ciocolată și o banană ca să obții un desert de post delicios. 


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod