Ce poți face cu o friteuză și de ce ai nevoie de una în bucătărie

Oricărui om îi place mâncarea prăjită. Ți-e foame și nu știi ce să mănânci?
O porție de cartofi prăjiți cu nuggets și ai rezolvat problema. Pentru asta, foarte utilă în bucătăria ta va fi o friteuză, un aparat în care poți prăji aproape orice, rapid și fără mare bătaie de cap.

Ce poți face cu o friteuză


Înainte de a te decide dacă să cumperi o friteuză este o decizie potrivită pentru tine, ar trebui să iei în considerare cât de probabil este să o folosești în mod regulat. A răspunde la această întrebare înseamnă a lua în considerare ce poți face cu ea.

Posibilitățile de gătit cu o friteuză sunt aproape nelimitate. Dacă ai în casă o friteuză și ceva de gătit care merge prăjit, o masă delicioasă este garantată.

Iată câteva dintre cele mai obișnuite mâncăruri prăjite de care te poți bucura:


  • Cartofi prăjiți, precum cartofi pai sau cartofi dulci
  • Legume prăjite, precum ciuperci, dovlecei, fasole verde
  • Inele de ceapă
  • Carne prăjită, precum curcan, pui, porc, creveți, pește
  • Pâine prăjită, precum gogoși, turte, pâine toast, churros
  • Brânzeturi prăjite, precum mozzarella sticks

Ți-am făcut foame sau poftă? Și acestea sunt doar câteva dintre opțiunile mai convenționale de mâncare gătită la friteuză. Multe persoane cu friteuze încearcă chiar să diversifice și trec la mâncăruri mai ambițioase sau necunoscute, cum ar fi lasagna prăjită, orezul prăjit, înghețată prăjită și multe altele.

Factori de luat în considerare când cumperi o friteuză


Pe piață există numeroase tipuri de friteuze. Vei găsi o friteuză mai potrivită pentru tine dacă iei în considerare mai întâi câțiva factori cheie.

Capacitate. Gândește-te ce cantități de mâncare vrei să gestioneze friteuza ta. Intenționezi să o folosești în principal pentru gustări, cum ar fi aripioare sau brânză prăjită? Vei avea de ea doar pentru a-ți hrăni familia? Sau vei dori să gătești cantități industriale care să sature grupuri mari de oaspeți la petreceri mai mari? În funcție de răspunsul la întrebare, ai nevoie să alegi friteuza după capacitatea de gătire.

De asemenea, dacă intenționezi să prăjești articole mai mari, cum ar fi pui întregi sau curcani, vei avea nevoie de o friteuză adâncă care să poată gestiona păsările de dimensiune mare. Un kilogram de cartofi prăjiți va fi ușor de prăjit într-o friteuză mică, însă un curcan de 15 kilograme nu prea.

Vei găsi, de asemenea, friteuze care vin cu mai multe coșuri, astfel încât să poți prăji diferite alimente simultan. În acest fel, dacă vrei și aripioare de pui, și dovlecel prăjit, le poți găti simultan, fără a fi nevoie de timp suplimentar.

Siguranță.
Siguranța trebuie să fie o preocupare pentru oricine cumpără o friteuză. Toate celelalte aparate de gătit vin cu un risc de incendiu dacă nu ești atent, însă friteuza este deosebit de sensibilă și predispusă la incendii. O friteuză electrică este mai sigură, dar prezintă totuși câteva riscuri. Uleiul poate fierbe sau se încălzește tare dacă nu ești atent. Poți găsi friteuze electrice care vin cu caracteristici utile de siguranță, cum ar fi o funcție de închidere automată, care începe să funcționeze de fiecare dată când uleiul atinge o temperatură nesigură. Asadar, fii atent la toti factorii inainte de a alege o friteuză!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod