Ce ar trebui să știi înainte să te apuci să-ți renovezi baia?

Baia este un fel de cameră magică. De ce magică? Pentru că, atunci când intri în baie, adesea ești stresat sau îngândurat, dar atunci când ieși, cumva toate stările astea dispar. Și la ce stil de viață alert și stresant a început să aibă toată lumea, am avea toți nevoie de băi la care doar ne gândim și ne mai relaxăm puțin.

Acum, lăsând gluma, ar trebui ca atunci când intri în baie să ai acest sentiment de „am ajuns, cât am așteptat”. Cu alte cuvinte, baia trebuie să îți dea un sentiment de acasă și să te facă să te simți invincibil.

 

Gândește-te puțin, în camera asta nu te vede nimeni. Ești doar tu, dușul, oglinda de baie, ventilatorul și WC-ul. Așa că, dacă tot ești singur și nu te vede nimeni, nu începi uneori să îți mai imaginezi că ești unul dintre cei mai mari artiști din lume și cânți pe cele mai mari scene? Iei dușul sau un tub de fixativ în mână și începi să cânți atât de frumos, încât te-ai relaxat complet. Și partea cea mai bună este că ești doar tu cu tine.

 

Totuși, gândul că interpretezi unele melodii celebre pe cele mai mari scene ale lumii este ceea ce face o baie să fie „acea” cameră.

Ci modul în care ai amenajat-o. Și despre asta este și articolul de astăzi. Așa că, dacă aveai în plan o renovare a băii, atunci îți recomandăm să rămâi până la final, pentru că o să îți dăm câteva sfaturi legate de ce ar trebui să știi înainte de a te apuca de renovări la tine în baie.

 

Cum să îți alegi oglinzile pentru baie?

 

Oglinda de baie este unul dintre cele mai importante elemente la care trebuie să ai grijă atunci când te apuci să renovezi. Deși la prima vedere ar putea să pară neimportantă, dar oglinda baie are multe de spus în design-ul unei băi. Ea poate da impresia de spațiu și în funcție de ea alegi restul elementelor din baie.

Hai să îți spunem cum să o alegi.

Dimensiunea unei oglinzi este foarte importantă și trebuie să fie direct proporțională și cu dimensiunile băii. De exemplu, dacă ai o baie de dimensiuni mai mici, ai putea apela la o oglindă puțin mai lungă. În felul acesta o să dai impresia de spațiu.

Design-ul unei oglinzi este și el important. Și îl alegi în funcție de stilul pe care îl vrei în baie. Dacă ești fanul minimalismului și al lucrurilor simple, atunci poți alege pentru baia ta o oglindă de dimensiune medie și cu margini subțiri, care să nu iasă foarte mult în evidență.

Și ultimul aspect important în alegerea oglinzii pentru baie este forma acesteia.

Există oglinzi pătrate, dreptunghiulare, rotunde sau chiar și în forme neregulate pentru cei mai excentrici sau artiști. Așa că ar trebui să te decizi asupra ei, astfel încât să se potrivească și cu stilul băii.

 

Cum să alegi bateria și chiuveta?

 

Am ajuns și la acest duo imbatabil de la tine din baie, bateria și chiuveta care nu au cum să funcționeze separat. Așa că, atunci când le alegi, ori le iei la set, ori în așa fel încât să se potrivească. Chiuveta de baie se găsește în mai multe forme și materiale. De la rotundă sau pătrată, până la piatră sau ceramică. Cât despre baterie, vei avea de ales dintre două modele. Bateria cu monocomandă, care are doar o rotiță de care învârți pentru a avea apă mai rece sau mai caldă.

Și mai este cea cu dublă comandă, care are o rotiță pentru apă caldă și una pentru apă rece.

 

Cum să îți alegi WC-ul?

 

Cum puteam să uităm chiar de tronul din castel, WC-ul. Practic fără el, baia își pierde din scop. Când vine vorba de ales WC-ul, asigură-te că alegi unul care să nu ocupe mult spațiu. Poți alege ori unul suspendat, ori unul cu fixare în pământ.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod