Casa ta. Cum să-ţi amenajezi un dormitor odihnitor. 30 de imagini

"Cum îţi aşterni, aşa dormi". Este un proverb românesc cu semnificaţii profunde, dar inspirat din viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi.
Dormitorul este camera în care ne petrecem cel mai mult timp din viaţă, chiar dacă nu suntem conştienţi de asta. De aceea, unui spaţiu atât de important trebuie să-i acordăm atenţie pe măsură.

Pentru ca dormitorul tău să fie unul confortabil, relaxant şi odihnitor este esenţial să te ocupi cu atenţie de amenajarea lui. Iată câteva dintre regulile pe care să le respecţi:

Alege culori relaxante

Culorile ne afectează starea emoţională, psihică şi chiar fizică. De exemplu, ştiai că roşul are capacitatea de a-ţi creşte tensiunea sanguină? Nu este de mirare că reprezintă pasiunea, dar şi furia.
Pentru ca dormitorul în care îţi petreci cel puţin opt ore în fiecare noapte să fie cadrul ideal pentru somn, este necesar să alegi pentru decorarea şi amenajarea lui nuanţe relaxante, care oferă o stare de bine. Alege în special culori pale, naturale, precum albastru deschis, verde crud, culoarea lemnului, crem sau nuanţe pastelate de mov, galben, oranj etc. Este foarte important să eviţi nuanţele puternice de roşu, galben, oranj sau pe cele de tip neon.

Evită imprimeurile puternice

Tapetul, draperiile sau perdelele cu motive îndrăzneţe şi contrast puternic între culori sunt stimuli vizuali care îţi pot afecta somnul. Vei adormi mult mai greu, iar dacă suferi de insomnii, imprimeurile puternice le vor agrava.
Alege motive delicate, în culori neutre, care nu sunt foarte vizibile în semiîntuneric.

Foloseşte draperii groase

Lumina care pătrunde în dormitor pe timpul nopţii, mai ales dacă ai stâlpi de iluminat în dreptul ferestrei sau dacă locuieşti pe o şosea intens circulată, îţi poate întârzia în fiecare noapte ciclul de somn. Atunci când îţi amenajezi dormitorul, nu uita să-ţi instalezi draperii, storuri sau jaluzele care pot bloca lumina din exterior. Vei putea în acest fel să te odihneşti foarte bine şi în timpul zilei.

Foto: housetohome.co.uk

 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod