Care este cel mai bun înlocuitor pentru pâine? Iată 12 sugestii eficiente

Pâinea e, fără urmă de îndoială, un deliciu. Simpla rostire a cuvântului ne duce cu gândul la pufoșenia aburindă scoasă din cuptorul brutarului, care ți se topește pe limbă și se ghemuiește exact în stomac.

Dar, oricât de ispititor ar suna acest tablou, în realitate, pâinea nu este nici pe departe la fel de miraculoasă pentru sănătate cum este pentru papilele tale gustative. Cum majoritatea sortimentelor sunt preparate numai cu făină albă, procesată și lipsită de nutrienții săi prețioși, aportul la sănătate este aproape nul.

De partea cealaltă însă, pâinea are dezavantaje cu prisosință: poate îngreuna digestia, crește glicemia și coeficientul de calorii și este nocivă pentru persoanele cu intoleranță la gluten.

Azi îți oferim însă soluțiile viabile: descoperă mai jos 12 opțiuni de înlocuitor de pâine de-a dreptul delicioase și de o mie de ori mai sănătoase!

Înlocuitor de pâine: rețete fără făină, cu același gust divin

Lumea nu a început cu făina de grâu și cu siguranță nu se va termina cu ea! Rețetele de mai jos nu sunt doar mult mai gustoase și mai sănătoase! Majoritatea sunt preparate tradiţionale, din moși-strămoși, care revin să cucerească și timpurile moderne!

Pâinea Oopsie


Nu te lăsa amăgită de numele acestui înlocuitor de pâine, nu e protagonist al unui moment de tipul „oops, I did it again”.

Pe bază de ouă, cremă de brânză și sare, e una dintre cele mai simple rețete care te ajută să spui „adio” pâinii!

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

    3 ouă;
    ½ cană de cremă de brânză;
    sare;
    ½ lingură de pulbere de semințe de psyllium husk (opțional);
    ½ lingură de praf de copt.

Modalitate de preparare:

    Sparge ouăle și separă albușurile de gălbenușuri.
    Separat, bate albușurile spumă și adaugă sarea. Nu te opri decât atunci când preparatul e atât de gros, încât nu mai curge din bol.
    Mixează gălbenușurile cu crema de brânză.
Opțional, aici poți adăuga și pulberea de semințe de psyllium husk și praful de copt.
    Adaugă albușurile peste compoziția cu gălbenușuri, extrem de încet. Este musai să păstrezi textura aerată a compoziției,
    Formează 6 sau 8 pâinici oopsie și pune-le la cuptor.
    Lasă să se rumenească la o temperatură de circa 150 de grade, timp de 25 de minute. Scoate-le când sunt aurii și zâmbitoare!

Citește continuarea pe divahair.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod