Camara aromelor... plina de culoare


De la construirea primei case in lumea asta, omul si-a conceput un spatiu de locuit segmentat pe diferite zone de interes practic. Se pare ca prima incapere, gandita de om, a fost bucataria...
De la construirea primei case in lumea asta, omul si-a conceput un spatiu de locuit segmentat pe diferite zone de interes practic. Se pare ca prima incapere, gandita de om, a fost bucataria care avea anexata o camera in subsolul casei - pivnita. Apoi, au aparut treptat si alte odai distincte: camera de culcare - dormitorul, camera de luat masa - dining-ul, camera de primire - salonul, camera de lectura - biblioteca.

Mai tarziu s-au nascocit fel de fel de camere personalizate, fara un rol strict utilitar, diversitatea si numarul lor nemasurat oglindind de cele mai multe ori situatia materiala a proprietarului. Probabil te vei intreba unde este baia in toata povestea aceasta. Ce-i drept, aceasta incapere, care de altfel are un rol foarte important in existenta noastra, a aparut mult mai tarziu decat iti poti imagina. Insa nu aceasta face subiectul discutiei noastre prezente.

Vorbeam la inceput de primul spatiu necesar traiului omenesc - bucataria. De cativa ani incoace are loc o pierdere a interesului catre acest spatiu, in ceea ce priveste utilitatea lui.
Fie din motive nutritioniste ori de alt gen, nu se mai gateste ca pe vremuri.

Acum ceva timp, romanii se pregateau din plin pentru venirea iernii, bucatarind fel de fel de bunatati. Astazi, totul se gaseste in rafturile ticsite ale magazinelor: diverse conserve, zacusca, muraturi, zarzavaturi pestrite, gemuri si felurite dulceturi. Ce-i drept, astfel de preocupari cer destul de mult din timpul tau pretios!

Unii ar fi de parere ca si costurile sunt mai mari in cazul preparatelor facute in casa. Astfel, camara adiacenta bucatariei, fie s-a transformat intr-un mic depozit in care si-au gasit loc aspiratorul, articole de menaj, trusa de scule si alte acareturi mai mult sau mai putin folositoare casei, fie a disparut complet, lasand un spatiu mai generos incaperii.

Totusi, eu iti pot oferi cateva motive serioase pentru a nu renunta la aceasta camara numita, cu buna stiinta, camera aromelor.
Dupa cum se stie, preparatele facute in casa sunt lipsite de multitudinea de E-uri, cunoscute sau necunoscute, ce abunda afisate pe etichetele produselor din comert.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod