Adio Aperol Spritz și Hugo! Noul cocktail de vară este matcha mojito

Matcha-jito sau matcha mojito se pare că va fi băutura verii, după viteza cu care a luat cu asalt Instagram-ul. Cum să o faci acasă?
Adio Aperol Spritz sau Hugo cocktail, se pare că noua fascinație a verii este matcha mojito. Dacă deja ești un fan al pulberii de matcha și consumi matcha latte, atunci acest cocktail răcoritor va fi exact pe gustul tău. Culoarea vibrantă oferită prin adăugarea pulberii de matcha în amestecul pentru mojito este foarte apetisantă. Se pare că această băutură a început să facă furori pe Instagram și a fost denumită băutura verii, scrie site-ul mindbodygreen.com 

Matcha-jito combină menta proaspătă cu sucul de lime, pulberea de matcha, gheață, apa minerală și romul alb.
Nici nu mai este nevoie să spunem cât de răcoritoare, dar și energizantă este această combinație. 

Frunzele de mentă proaspătă calmează stomacul și reduc balonarea, în timp ce sucul de lime s-a dovedit a îmbunătăți funcțiile sistemului cardiovascular și de a furniza o cantitate mare de vitamina C. În plus, băutura conține pulberea de matcha care este recunoscută pentru efectul său energizant și colorează băutura într-un verde vibrant.
 

Pulberea de matcha are un conţinut bogat clorofilă, vitaminele A, B,C şi E, seleniu, crom, zinc şi magneziu.
De asemenea, matcha are de trei ori mai multă cafeină decât ceaiul verde obișnuit, adică aproximativ echivalentul unei cești de cafea. 

În plus, un nou studiu care a scos la iveală efectele spectaculoase ale ceaiului verde şi a pulberii din ceai verde matcha a apărut în American Journal of Clinical Nutrition şi arată că persoanele care consumă cu regularitate aceste ceaiuri au slăbit de două ori mai multe kilograme în 12 săptămâni, spre deosebire de cele care nu au inclus în meniu aceste băuturi.


Cum să faci acasă matcha mojito


Ingrediente pentru un pahar de matcha mojito:
10 frunze de mentă
1 linguriță cu zahăr brun
30 mililitri cu zeamă de lime
1 linguriță cu pulbere de matcha de calitate
120 mililitri de apă
30 mililitri de rom alb sau gin
60 mililitri cu apă minerală
Un pumn de gheață

Mod de preparare:
Frunzele de mentă și zahărul se pisează cu un mojar ca să-și elibereze menta aroma. Apoi se adaugă zeama de lime și romul sau ginul. 
Pulberea de matcha se amestecă separat cu puțină apă ca să se facă pastă, după care se adaugă și restul de apă plată și cea minerală.
Lichidul verde se toarnă peste celelalte ingrediente și peste gheață. 
Se ornează cu felii de lime și frunze de mentă. 

Foto: https://bojongourmet.com
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod