5 legume pe care le găteşti greşit

Probabil că ai metodele tale de a găti legumele, pe care le foloseşti de fiecare dată. Învăţate de la mame sau bunici, aceste tehnici sunt foarte răspândite.
Dar există şi alte modalităţi în care poţi găti legumele, astfel încât să îşi păstreze mai bine nutrienţii şi aromele. Iată câteva dintre legumele pe care le găteşti greşit:

Ceapa

Ceapa caramelizată este foarte gustoasă, dar procesul de realizare este destul de migălos şi ai nevoie de cel puţin 30 de minute pentru a o obţine. Din fericire, există o metodă mai simplă. În loc să încingi uleiul în tigaie înainte de a adăuga ceapa, adaugă întâi ceapa. Pe măsură ce începe să se călească, adaugă uleiul şi puţină sare, apoi căleşte până obţii consistenţa pe care o doreşti.
Nu doar că se va căli mult mai repede, dar ceapa va fi astfel mai dulce şi mai aromată.

Morcovii

Ai obiceiul de a toca morcovii mărunt înainte de a-i adăuga în mâncare? Există un truc care îţi permite să îi găteşti mult mai uşor. În loc să toci mărunt morcovii, curăţă-i şi adaugă-i întregi în mâncare. Când sunt aproape fierţi, scoate-i şi taie-i cubuleţe. Vor rămâne mult mai aromaţi, dar îşi vor păstra mai bine şi toţi nutrienţii.

Cartofii

Dacă îţi plac mult cartofii la cuptor, dar trebuie să aştepţi mai bine de o oră până se fac, atunci trebuie să încerci acest truc. În loc să aştepţi mult până se rumenesc la cuptor, poţi reduce acest timp aproape de jumătate.
Taie cartofii ca de obicei, pune-i în cuptorul cu microunde timp de 8-10 minute, apoi bagă-i în cuptorul aragazului, unde să-i laşi 20 de minute sau până când formează o crustă. Reduci astfel cu mult timpul de preparare.

Varza de Bruxelles

Este o legumă pe care numeroase persoane o evită tocmai pentru că nu ştiu cum se găteşte corect. Atunci când este preparată greşit, varza de Bruxelles poate avea un gust amar, neplăcut. De obicei este preparată la cuptor, unde trebuie să stea cel puţin 30 de minute.
Dar există o variantă mult mai simplă: căleşte varza de Bruxelles în tigaia încinsă, timp de 7-9 minute, apoi adaugă puţin unt şi contimentele pe care le doreşti. Va fi delicioasă!

Broccoli

În cazul în care găteşti broccoli numai la abur, pentru că altfel nu ştii cum să-l prepari, trebuie să încerci această metodă simplă, care îi păstrează toţi nutrienţii. Stropeşte bucheţelele de broccoli cu ulei de măsline şi asezonează cu puţină sare, apoi pune-le la cuptor, unde să le laşi timp de 20-25 de minute.
Vor avea o textură plăcută, fără să se înmoaie prea mult, iar uleiul de măsline şi sarea le vor oferi un gust foarte bun.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod