3 semne că aveți nevoie de o saltea de pat nouă

Somnul este esențial pentru starea generală de sănătate, iar somnul bun necesită o saltea de calitate.

Cunoașterea duratei de viață a saltelei dvs. - și când să o înlocuiți - vă poate ajuta să aveți parte de un somn odihnitor și întineritor.

 

Cât de des ar trebui să vă înlocuiți salteaua?


Saltele diferite au durate de viață diferite. În general, ar trebui să vă înlocuiți salteaua la fiecare șapte până la zece ani. Materialele saltelei și construcția sa determină longevitatea specifică fiecărui tip de saltea de pat.

  • Innerspring: saltelele innerspring sau cu arcuri au bobine metalice care susțin straturi de amortizare. Bobinele pot fi completate cu spumă. Așteptați-vă ca o saltea de pat cu arcuri să reziste șase până la șapte ani, moment în care ar trebui să începeți cumpărăturile pentru una nouă.
  • Spumă cu memorie: longevitatea unei saltele cu spumă cu memorie depinde de calitatea acesteia. Spuma cu densitate redusă va prezenta semne de uzură în cinci până la șase ani; o saltea cu spumă cu densitate mare va dura aproape de două ori mai mult - în jur de zece ani.
    Pe termen scurt, atât spuma cu memorie de înaltă calitate, cât și cea de calitate inferioară pot ameliora punctele de presiune și pot aborda durerile de spate.
  • Latex: un model natural din latex poate fi cea mai bună saltea de pat pentru longevitate generală, multe modele rezistând peste 15 ani. Latexul sintetic durează, de asemenea, mult timp, de obicei în jur de zece ani.
  • Hibrid: o saltea hibridă combină un miez interior cu straturi de confort din latex sau spumă cu memorie. În majoritatea cazurilor, acestea asigură calitatea somnului unei saltele cu spumă completă - inclusiv transferul de mișcare amortizat - la un preț mai mic. În ceea ce privește longevitatea, acestea rezistă aproximativ aceeași perioadă de timp ca o saltea cu arcuri. După șase până la șapte ani, este posibil să fiți gata pentru o saltea de pat nouă.

 

Factorii care influențează durata de viață a saltelei


O varietate de factori influențează longevitatea unei saltele.

O saltea ieftină se va degrada mult mai repede decât o saltea de lux, de exemplu. Unii factori cheie care au impact asupra saltelelor includ:

  • Materialul saltelei - Materialele utilizate pentru fabricarea saltelei influențează foarte mult durabilitatea acesteia. Saltelele cu arcuri de calitate inferioară și saltelele din spumă au tendința de a avea cele mai scurte durate de viață, deoarece sunt predispuse la lăsare și, respectiv, la impresii corporale. Saltelele hibride sunt, de asemenea, predispuse la aceste probleme, dar din moment ce sunt adesea vândute ca opțiuni de calitate superioară și realizate cu materiale de calitate superioară, acestea tind să fie mai durabile. Saltelele din latex sunt cele mai durabile.
  • Întreținere și îngrijire - La fel ca orice alt produs, o saltea va rezista mai mult dacă aveți grijă de ea. Aceasta înseamnă să vă rotiți salteaua la fiecare 3 luni sau cam așa ceva (cu excepția cazului în care producătorul recomandă altfel) și să utilizați o protecție pentru saltea.
  • Copii și animale de companie - Dacă vă împărțiți patul cu copii mici sau cu animale, este probabil că va trebui să vă înlocuiți salteaua mai frecvent.
    În plus față de greutatea suplimentară, atât animalele de companie, cât și copiii sunt mai susceptibili de a provoca pete și / sau deteriorări ale saltelei.

 

3 semne că trebuie să vă înlocuiți salteaua


Pentru a determina dacă vechea dvs. saltea de pat  trebuie înlocuită cu una noua, luați în considerare modul în care salteaua dvs. vă poate afecta somnul.

  • Indentări permanente: dacă vedeți scufundări consistente pe suprafața saltelei, este posibil să fie timpul să cumpărați un înlocuitor. Acest lucru este valabil mai ales pentru saltele cu arcuri și pentru saltele cu spumă cu memorie de calitate inferioară.
  • Acarienii de praf: acarienii de praf sunt atrași de celulele moarte ale pielii pe care oamenii le elimină în mod natural în timpul somnului. Puteți combate acarienii prin aspirare sau folosind o protecție de saltea spălată în mod regulat. Pentru starea generală de sănătate, dacă observați o acumulare de dăunători sau alergeni, merită să luați în considerare o schimbarea saltelei.
  • Disconfort: Dacă observați că vă simțiți prost odihnit în mod regulat, este posibil să aveți o saltea care trebuie schimbată.
    Rețineți că alți factori - inclusiv poziția dvs. de somn - pot provoca disconfort și somn prost. Dacă aveți aceeași saltea de mai bine de șapte ani, totuși, durerea corporală poate fi un semn că trebuie să faceți un upgrade.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod