3 lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra tapet de living

Ce doriți să vă adăugați pe pereții livingului dvs.? Dungi? Paisley? Floral? Un tapet de living are puterea de a transforma o cameră de la podea până la tavan și este mai ușor de instalat decât ați crede.
Materialele și tehnicile moderne au scos tapetul din „zona de frică” pentru proprietarii de locuințe și au făcut practic și distractiv să visați și să executați noi modele îndrăznețe de tapet de living. Citiți ghidul nostru simplu și mergeți mai departe și imaginați-vă posibilitățile.

Măsurarea și cumpărarea tapetului

Prima întrebare evidentă este: „De câtă hârtie de tapet de living vor avea nevoie acești pereți?". Este tentant să vă gândiți cu ochii, dar suntem siguri că acest lucru nu a funcționat pentru nimeni, niciodată. În primul rând, trebuie să măsurați.

Veți avea nevoie de suficient tapet de living pentru a acoperi metrii pătrați și apoi ceva (pentru tăiere). Întotdeauna rotunjiți toate numerele inegale în sus! Veți dori mai mult fototapet , iar prea puțină hârtie este cea mai ușoară cale de a face o greșeală.

Determinați metrii pătrați ai fiecărui perete pe care îl acoperiți (înmulțițiți lățimea cu înălțimea) și adunați-le. Nu includeți plinte sau cornișe. Determinați metrii pătrați ai zonelor care nu vor fi acoperite și scădeți-i din metrii pătrați ai pereților. Asta înseamnă ferestre, uși, șeminee, etc.

Un sfat pentru cumpărarea unui tapet de living: cumpărați întotdeauna cel puțin o rolă în plus. Veți tăia destul de mult pentru a potrivi modelele și pentru a corecta greșelile. De asemenea, tapetul este fabricat în loturi de coloranți. Schimbările de temperatură, de timp și alți factori pot duce la ușoare variații de culoare, chiar și de la același producător. Achiziționând toată hârtia în același timp - chiar și cea în plus - vă asigurați că toate bucățile vor proveni din același lot de vopsire.
 

Modele de tapet

Alegerea unui tapet de living este mult mai ușoară decât era înainte! Cu peste 400 de opțiuni de tapet din care puteți alege (peste 200 de stiluri autoadezive!), este foarte simplu să vă transformați pereții din goi în pereți demni de privit! De la modele și culori populare la hărți, picturi murale și multe altele, nu a fost niciodată atât de ușor să adăugați un perete de accent sau un aspect general pe care îl veți iubi.

Există trei stiluri de modele și modalități simple de a face un tapet să funcționeze în orice living. Dungile sunt simplu de aliniat, pentru că - ei bine - sunt dungi. Dar, la fel ca un top cu dungi, orientarea are un mare efect estetic - orizontala va face camera să pară mai largă, iar verticala o va întinde puțin mai înaltă. După ce ați măsurat și tăiat piesele, numerotați-le pe spate pentru a ține evidența ordinii de montare.

Tapetul cu potrivire aleatorie are un model de tip scatter-print sau arbitrar și este conceput astfel încât să nu fie nevoie să îl aliniați deloc. Haosul poate fi un lucru de toată frumusețea.

Tapetul cu un model care se repetă în ambele direcții se numește drop match. Fiecare foaie trebuie să fie tăiată și montată exact cum trebuie pentru a se alinia perfect. Modelele drop match creează cele mai multe deșeuri de hârtie prin intermediul tăieturilor.

Modelele half-drop sunt de obicei modele care se repetă pe diagonală și se repetă acolo unde peretele întâlnește tavanul. Este nevoie de trei benzi de hârtie pentru a repeta modelul vertical. Potrivirea cu mai multe modele poate necesita patru sau mai multe benzi pentru a repeta desenul și sunt cele mai dificil de potrivit.
 

Aplicarea tapetului

Tapet prelipit

Aceste hârtii ușoare vin cu adeziv pe spate - așteaptă doar să îl activați. Cunoscut și sub numele de tapet „lipit pe perete", va trebui doar să aplicați puțină apă sau un activator al producătorului pentru a-l face lipicios.

Tapet din hârtie

Tapetul tradițional este pur și simplu hârtie - nu vine cu niciun fel de adeziv. Cunoscut și sub numele de tapet de hârtie, va trebui să vă procurați adeziv de la magazinul de hardware și să urmați instrucțiunile.

Tapet autoadeziv

Aceste hârtii sunt concepute pentru o aplicare ușoară - trebuie doar să desprindeți suportul și să lipiți hârtia direct pe perete. Dacă sunteți în căutarea a ceva ce puteți îndepărta cu ușurință, fără a deteriora puțin sau deloc pereții, această opțiune este ideală.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod