10 trucuri din bucătărie de care sigur nu ai auzit

Unele mici trucuri din bucătărie te pot scuti de multă treabă și te pot ajuta să prepari rapid o masă sănătoasă.
Pentru mulți dintre noi, petrecerea timpului în bucătărie se reduce doar la plăcerea de a mânca. Nimănui nu-i place să spele vase cu nemiluita sau să stea să curețe aragazul de fiecare dată după ce s-a terminat de preparat un fel de mâncare. Însă, există mici trucuri din bucătărie pe care trebuie să le cunoști și care te ajută să-ți faci viața mai ușoară:


1. Ochiuri cu apă

 

Acest truc genial te scutește de curățat aragazul de fiecare dată după ce faci ochiuri. Știi și tu uleiul care sare peste tot aragazul și care poate să fie foarte enervant.
Prin urmare, folosește puțină apă ca să obții ochiuri perfecte, dar fără bătăi de cap după. Se sparg ouăle într-o tigaie în care se pună puțină apă, iar ochiurile se vor face la fel de bine. 


2. Zahăr brun care nu se întărește

 

Ca să nu se usuce și să se întărească, poți să folosești o coajă de portocală sau o felie de măr în borcanul cu zahăr brun.


3. Oțet cu apă pentru chiuveta din inox

 

Dacă vrei ca ustensilele sau chiuveta din inox să strălucească frumos poți să le ștergi cu o soluție care conține apă și oțet. 


4. Folosește o lingură pentru înghețată ca să scoți sâmburii din dovleac

 

Este o ustensilă pe care poate nu o folosești foarte des, însă este foarte utilă atunci când vrei să scoți sâmburii dintr-un dovleac mare. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod