10 trucuri de gătit care îţi vor uşura munca în bucătărie

Femeie la bucătărie

Competenţele culinare sunt esenţiale pentru toată lumea: de la oamenii care trăiesc singuri, până la mame şi taţi care au o familie de hrănit.
Totuşi, cei mai mulţi dintre noi ne ferim de gătit. Din fericire, cunoaşterea câtorva trucuri ne pot îmbunătăţi considerabil abilităţile şi experienţa din bucătărie.

Iată 10 trucuri utile de gătit:


Metodă simplă de decojire a usturoiului

Pentru a decoji usturoiul fără a crea un dezastru în bucătărie, introdu-l în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 20 de secunde. Când îl scoţi, coaja ar trebui pur şi simplu să alunece.

Modul corect de a curăţa ghimbirul

Utilizarea marginilor unei linguri este cea mai bună metodă de a curăţa ghimbirul.

Gătirea corectă a peştelui pe grătar

Peştele tinde să se lipească pe grătar şi poate chiar să se rupă atunci când vrei să îl întorci. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, pune peştele pe felii de lămâie. Lămâia va adăuga, de asemenea, o aromă plăcută peştelui.

Cum se reîncălzeşte pizza

Pizza reîncălzită nu va mai avea niciodată gustul de dinainte. Dar, dacă eşti nevoit să o reîncălzeşti, cel mai bun mod de a face acest lucru este plasarea unui pahar cu apă în cuptorul cu microunde în timp ce se reîncălzeşte. Acest truc împiedică uscarea ei.

Cum să tai ceapa fără să lăcrimezi

Congelarea cepei înainte de a o tăia întârzie eliberarea substanţelor semi-toxice lacrimogene.


Prepararea ceaiurilor

Diferite tipuri de ceai trebuie preparate la temperaturi diferite pentru perioade de timp diferite. Spre exemplu: ceaiul alb între 65-70 °C pentru 1-2 minute, ceaiul galben între 70-75 °C pentru 1-2 minute, ceaiul negru între 75-80 °C pentru 1-2 minute, ceaiul oolong între 80-85 °C pentru 2-3 minute.

Întârzierea coacerii bananelor

Înfăşoară bine coada bananelor cu staniol (folie alimentară) pentru a preveni coacerea lor. Acest truc ar trebui să îţi dea încă 3-5 zile în care să le poţi consumă fără a fi prea coapte.

Cum să faci burgeri suculenţi la grătar

Acest tip de chiftea se usucă deseori la grătar.
Pentru a-l păstra suculent, pune în centrul lui un cub de gheaţă atunci când îl prepari la grătar.

Cum să răceşti rapid băuturile

Pentru a răci rapid băuturile, mai ales pe cele la doză, înfăşoară-le în prosoape de hârtie umedă şi pune-le în frigider.

Cum să păstrezi fursecurile proaspete

Pune cookie-urile alături de o felie de măr pentru a le păstra prospeţimea. Ele vor absorbi din umezeala mărului şi vor rămâne moi şi bune de mâncat pentru mai mult timp.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod