10 lucruri din casa ta pe care trebuie să le cureți săptămânal

Te simți minunat atunci când totul pare curat în locuința ta. Dar așa cum probabil că ai învățat deja, aparențele înșală.
Iată câteva dintre lucrurile și suprafețele din casa ta pe care trebuie să le cureți și să le dezinfectezi în fiecare săptămână, chiar dacă nu par murdare:

Rufele

Nu este o activitate prea plăcută să sortezi rufele, să le pui la spălat, să le întinzi pe uscător, apoi să le strângi și să le împachetezi. Sunt atât de multe etape încât sigur amâni până când nu mai este posibil să amâni pentru că rămâi fără haine curate. Dar pentru a evita asta, trebuie să speli rufele săptămânal sau chiar de câteva ori pe săptămână. În acest fel nu se vor acumula munți de haine și îți va fi mai ușor să le speli și să le strângi.
Cel mai periculos este faptul că bacteriile se înmulțesc tot mai mult dacă păstrezi hainele timp îndelungat în coșul pentru rufe.

Suprafețele din baie

Stiai că atunci când tragi apa la toaletă, particulele de apă cu bacterii și microbi se împrăștie în aerul din baie și se așază pe toate suprafețele? De aceea ar trebui să ștergi în fiecare săptămână chiuveta, cada, oglinda și toate suprafețe din baie cu o soluție dezinfectantă.

Covoarele și mochetele

Trebuie să aspiri covoarele și mochetele chiar dacă nu se văd firimiturile sau praful. Murdăria pătrunde în interior și se fizează pe fibre dacă nu aspiri săptămânal.

Mobila

Nu doar că praful arată foarte urât pe mobila ta, dar o și poate deteriora. Particulele de praf sunt abrazive, iar de fiecare dată când așezi sau muți un obiect pe o suprafață prăfuită provoci mici zgârieturi.
De asemene, praful este periculos pentru sănătate, putând provoca afecțiuni respiratorii. Șterge mobila de praf cu o cârpă din microfibră, care strânge toate firicelele de praf.

Lenjeria de pat

Petrecem multe ore în pat pe timpul nopții, iar transpirația, sebumul și celulele moarte se acumulează rapid pe cearșafuri. De aceea este recomandat să le speli o dată pe săptămână dacă este posibil.

Electrocasnicele din bucătărie

Chiar dacă frigiderul, cuptorul cu microunde sau aragazul nu par murdare, în mod sigur sunt acoperite cu urme de mâncare și murdărie care nu sunt vizibile. Sterge-le săptămânal cu o soluție dezinfectantă.

Cada și dușul

Aceste zone în care este umezeală și căldură devin ideale pentru înmulțirea bacteriilor. De aceea trebuie să le cureți în fiecare săptămână.
Vei preveni apariția mucegaiului, înmulțirea microorganismelor periculoase, dar vei evita și depunerile de calcar.

Toaleta

Cea mai simplă și eficientă metodă de curățare și dezinfectare a tolatei este folosirea unei soluții de curățare pe bază de clor. Aplică pe vasul toaletei și freacă cu o perie. Las-o să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește. Bacteriile și virușii vor fi în acest fel îndepărtați.

Podeaua din bucătărie

Sunt șanse să nu vezi firimiturile minuscule și resturile de alimente care ajung pe podeaua din bucătărie. Tocmai pentru a preveni acumularea de murdărie, spală podeaua o dată pe săptămână.

Oglinzile

Picăturile de apă și praful care se așază pe oglinzi la oferă un aspect aproape mat. Dar dacă le ștergi săptămânal cu o soluție pentru geamuri, vor arăta sclipitor și vor amplifica senzația de curățenie în cameră.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod