5 produse de curățenie esențiale în camera de cămin

Mai sunt doar câteva zile până când începe anul universitar, iar curățenia din camera de cămin are prioritate pentru a te bucura de zilele însorite de toamnă.
Ca părinte cu siguranță vrei să faci totul pentru ca începutul cursurilor să fie cât mai plăcut pentru studentul din familie. În afară de haine și proviziile necesare este important să-i explici de ce produse va avea nevoie pentru ca fiecare clipă pe care o petrece în camera de cămin să fie plăcută. Praful sau mucegaiul sunt printre principalii factori alergeni care pot periclita sănătatea, iar în cazul în care studentul are alergii sau astm este bine să fie atent atunci când face curățenie pentru a preveni simptomele neplăcute. Dacă are produsele adecvate la îndemână nu va fi greu deloc să elimine praful și să-și mențină camera ordonată. 

 
Iată de ce produse are nevoie orice student pentru a menține camera de cămin curată:

 
1. Șervețele umede dezinfectante

Sunt foarte utile pentru curățarea suprafețelor, dar și a mâinilor. În cazul în care camera de cămin este de mici dimensiuni, șervețelele sunt ideale pentru că ocupă foarte puțin spațiu și pot fi utilizate în orice moment, chiar dacă studentul are la dispoziție numai 10 minute.
Cu ajutorul lor pot fi îndepărtate rapid firimiturile, petele lipicioase și este prevenită răspândirea bacteriilor pe suprafețele din imediata apropiere. 
Cu siguranță studenții vor aprecia această variantă rapidă pentru a face curat și, chiar dacă te gândești că ar fi mai bine să folosească sprayuri speciale și substanțe destinate fiecărui tip de material, este mult mai bine să aleagă această variantă decât să uite complet de curățenie. Potrivit specialiștilor, studenții folosesc șervețelele dezinfectante pentru a curăța aproape orice, iar în ceea ce privește igiena mâinilor, aceste șervețele pot preveni răspândirea gripei sau a răcelii de sezon dacă sunt utilizate înainte de a mânca, în cazurile în care nu este posibil să se spele cu săpun.

 
2. Un set de mop și mătură

Alege o culoare intensă cum ar fi verde sau portocaliu pentru a te asigura că studentul nu le pierde din vedere. O dată pe săptămână sau chiar mai des este indicat să măture în camera de cămin și să folosească mopul.
Dacă nu se descalță întotdeauna la intrare sau dacă îi place să primească mai mulți prieteni seara specialiștii recomandă folosirea mopului la 2 zile pentru a preveni răspândirea bacteriilor și a virușilor. Discutați înainte și alege o culoare care să-i placă. De asemenea, este important să se obișnuiască să efectueze această operațiune chiar înainte de începutul cursurilor. Dacă deja i-a intrat în reflex intervalul la care trebuie să curețe camera îi va fi mult mai ușor să se adapteze ritmului de la cursuri fără să neglijeze curățenia din cameră.

 
3. Prosoape de bucătărie din hârtie

Sunt mult mai igienice decât cârpele sau prosoapele clasice. În plus, absorb lichidele imediat, fiind foarte utile dacă se varsă suc, cafea, supă sau alte lichide. Este bine să aibă la îndemână 1-2 role de prosoape de bucătărie pentru a preveni petele și pentru a șterge rapid vasele în caz de nevoie.

 
4. Un mini aspirator

O cameră de cămin nu este locul potrivit pentru un aspirator de dimensiuni mari. În schimb, dacă vrei să te asiguri că studentul nu va avea deloc probleme din cauza prafului puteți alege împreună un mini aspirator.
Va fi util pentru curățarea rapidă a covoarelor, preșurilor sau chiar a prafului de sub pat. Cu un dispozitiv de mici dimensiuni cresc șansele ca studentul să-și facă timp pentru curățenie, în timp ce în cazul unui aspirator de dimensiuni normale, cu siguranță că s-ar întâmpla mult mai rar.

 
5. Detergent de vase

Trebuie neapărat să cumperi și detergent de vase, cel puțin primele 2 sticle, de început. În acest fel studentul nu va fi mereu tentat să mănânce la restaurant, la cantină ori la fast food. Micul dejun rapid sau masa de seară sunt ușor de preparat, iar detergentul de vase asigură igienizarea optimă a tacâmurilor și a vaselor utilizate. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod