Cum spui "Nu" fara sa iti periclitezi pozitia la serviciu?

La prima vedere, titlul acesta ti s-ar putea parea o absurditate. Cum adica? In vremurile acestea atat de agitate, iti mai poti permite sa iei in considerare varianta de a spune "Nu" la serviciu?...
La prima vedere, titlul acesta ti s-ar putea parea o absurditate sau o dovada de inconstienta crasa. Cum adica? In vremurile acestea atat de agitate, iti mai poti permite sa iei in considerare varianta de a spune "Nu" la serviciu? Ei bine, da, si nu ar trebui sa te mire acest lucru.

Faptul ca, in mod firesc, iti doresti sa fii indispensabila la locul de munca nu inseamna ca trebuie sa accepti fara sa cracnesti orice sarcina. Sau sa prestezi, eventual, ore suplimentare pentru a te ocupa de treburi care, in mod normal, nu iti revin si in vederea carora iti sacrifici din timpul destinat problemelor specificie functiei tale.

Granita este foarte firava, de fapt.
Traim vremuri tulburi, cand toata lumea se straduieste sa isi pastreze serviciul si este greu de stabilit momentul in care "mult" devine "prea mult". Trebuie sa fii diplomata si, in acelasi timp, sa urmaresti ca drepturile sa iti fie respectate.

Andreea Dumitrache, PR specialist Petrom, te sfatuieste sa nu spui, propriu-zis, "Nu": "Primul pas este sa analizezi ce ti se cere. Apoi ii explici managerului, evident, nu cu aerul ca el habar nu are, ci la modul ca tu ii prezinti noua sarcina ca sa te asiguri ca ai inteles tot ce implica aceasta.
Asa... ca si cum ai vorbi cu tine, si ii mai ceri din cand in cand acordul: 'Asa e, am inteles bine pana acum?'".


In felul acesta, considera Andreea Dumitrache, este posibil ca managerul sa isi dea seama el insusi ca atributiile respective iti vor solicita o mare parte din timp si nu iti vei mai putea indeplini la fel de bine celelalte sarcini.

"Cu siguranta, el nu a luat niciodata pas cu pas ce trebuie sa faci tu pentru a duce la bun sfarsit treaba respectiva. Stie doar ca trebuie facuta, stie cat e de important pentru organizatie, evident, stie ce trebuie sa faci, dar nu se gandeste la implicatii; pentru el, acest lucru nu conteaza.", explica specialistul Petrom.

Dar, pentru tine, cu siguranta, este foarte important, deoarece ar putea insemna ca nu vei mai da acelasi randament.
Or, in vremuri de criza, nici ca s-ar putea ceva mai rau.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Scrie Articole pe 30 Apr 2009, 23:00
    Scrie Articole

    Fa bani de acasa scriind articole. www.scriearticole.wordpress.com

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod