Cum iti investesti veniturile?

Situatia ta finaciara depinde foarte mult de cat de constienta esti de atitudinea ta fata de bani, considera majoritatea psihosociologilor. Cu totii muncim pentru a avea un venit stabil. Dar stim ulterior ce sa facem cu banii? Cate dintre noi alegem sa ii investim in vederea unui castig si mai mare sau doar ii cheltuim pe nimicuri? Prietenii tai te considera o "Zgarie-Branza", sau cumparaturile sunt o forma de terapie pentru tine?

Alege profilul care ti se potriveste cel mai bine si vezi ce iti este recomandat sa intreprinzi! Este posibil sa fie timpul sa incepi noi cursuri in administrarea finantelor sau sa iti reorientezi castigurile.

Iti place sa vanezi

Te incadrezi in aceasta categorie daca esti o erudita si ai o slujba foarte bine platita si apreciata. Ai obiceiul frecvent de a scoate bani din cont numai pentru a-ti lua cea mai scumpa pereche de pantofi.


Ce trebuie facut. Vei fi mult mai increzatoare daca vei invata sa iti administrezi banii, nu numai sa ii castigi. Renunta la ideea de a mai urma inca un curs; esti destul de educata si inteligenta ca sa inveti regulilele de baza de una singura.

Iti place sa risti

Te incadrezi in aceasta categorie daca a investi este un sport extrem pentru tine. Detii o masina scumpa si cercei cu diamant. Prietenii te considera cam uituca.

Ce trebuie facut. Concentreaza-te, concentreaza-te, concentreaza-te. Daca ai sase lucurui de facut intr-o zi, incearca sa le combini doua cate doua. Stabileste-ti scopuri realiste si te vei simti mai putin frustrata.

Producatoarea

Te incadrezi in aceasta categorie daca esti prea ocupata sa iti castigi existenta pentru a te mai preocupa de castigatul banilor; investit inseamna pentru tine cumpararea unui bilet la loterie saptamanal.


Ce trebuie facut. Ar fi cazul sa urmezi un curs in administrarea finantelor. Aceasta "cultura financiara" nou dobandita poate fi extrem de folositoare, o data ce ti-ai insusit regulile de baza.

Antreprenoarea

Te incadrezi in aceasta categorie daca faci ceva bani, dar ceea ce te impulsioneaza este pasiunea ta pentru serviciu. Toti cei care te cunosc te considera o impatimita dupa serviciu. De asemenea, iubesti vinurile bune si mancarea rafinata, conduci o masina traznet si pentru toate platesti in cash.

Ce trebuie facut. Ai nevoie de mai mult echilibru, nu de bani. Fa-ti timp pentru un masaj relaxant pe care mai mult ca sigur l-ai castigat sau inchiriaza un DVD.

Optimista

Te incadrezi in aceasta categorie daca esti pe punctul de a te pensiona si esti nerabdatoare sa iti cheltuiesti banii acumulati in timp. Esti cumva una dintre persoanele care se bazeaza pe contabili atunci cand iau o decizie legata de finante?

Ce trebuie facut.
Verifica realitatea. Trebui sa investesti mult mai agresiv, tine-ti in frau cheltuielile sau chiar gandeste-te la o alta sursa de castig.

Jucatoarea prudenta

Te incadrezi in aceasta categorie daca nu-ti place riscul. Ii respecti pe cei care isi planifica investitiile si ii consideri o specie superioara.

Ce trebuie facut. Poti sa ai o aversiune fata de riscul in investitii, dar nu e asta cea mai buna solutie. Programeaza-ti o intalnire cu un consilier financiar care poate sa-ti lamureasca nelamuririle.

Perfectionista

Te incadrezi in aceasta categorie daca esti isteata si analitica. Ti-e frica sa faci vreo greseala, asa ca eviti sa faci investitii, chiar din cele mai mici.

Ce trebuie facut. Foloseste-ti aptitudinile analitice pentru a investi in ceva cat de repede poti. Vezi care sunt avantajele si dezavantajele viitoarei investitii. Mai multe minusuri decat plusuri? Acum macar stii cum sa actionezi...


Obtii mereu ce vrei

Te incadrezi in aceasta categorie daca esti casatorita si castigi foarte bine. Lectura de auto-motivare se afla in topul hobby-urilor tale.

Ce trebuie facut. Tine-ti in frau eul tau maniac dupa control si cere si o a doua opinie - poate de la sotul tau, care se poate simti dat la o parte.

Stapana pe bani

Te incadrezi in aceasta categorie daca strangi bani cu usurinta si nu ti-e frica sa cauti sfat in prvinta investitiilor financiare. Esti adepta investitiilor pe termen lung.

Ce trebuie facut. Te afli pe drumul cel bun in privinta investitiilor financiare, dar, cateodata, e nevoie de mai multa spontaneitate in viata. Mai ofera-ti din cand in cand o evadare din propria rigoare...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod