Ce cadouri nu gusta sefii

In cazul in care este o persoana calma, politicoasa, care in general nu isi arata sentimentele si evita conflictele, reactia la primirea unui cadou aproape ca nu va exista. Si in cazul in care ii va placea tot nu va avea o reactie puternica. Va multumi pentru cadou iar daca il vei vedea utilizand acest cadou iti vei putea da seama ca i-a placut.

Iar pentru ca de multe ori a gasi un cadou potrivit presupune a evita unul care cu siguranta nu va fi apreciat, mai jos gasesti cateva idei de cadouri ce ar trebui nepotrivite:

Cadouri care nu ti-au placut

Ma refer la acele cadouri primite de tine si pentru care nu gasesti o intrebuintare mai buna decat sa le faci si tu cadou mai departe.
Cred ca aceasta este o practica des utilizata, insa ai grija: daca ai primit cadoul de la serviciu, sa nu ajungi sa il faci cadou altui coleg sau si mai rau, aceluiasi coleg care ti l-a daruit.

Lucruri personale, nepotrivite

Cadouri gen lenjerie intima, cadouri in doi (o cina romantica, excursii) pentru persoane care tocmai trec printr-o despartire, o sticla de sampon, etc. Toate acestea sunt idei foarte proaste pentru cadouri, mai ales daca persoana le va desface in public.

Tot in aceasta categorie intra si hainele in masuri mult prea mari, prea mici sau intr-un stil prea extravagant.
Nu recomand hainele ca si cadouri, chiar daca se pot schimba ulterior - decat atunci cand esti sigur de masura potrivita pentru persona in cauza si de stilul vestimentar agreat de aceasta. In cel mai bun caz poti darui un voucher pe baza caruia isi va putea alege singur hainele care ii plac si i se potrivesc.   

Muzica si carti
Daca vrei sa faci un cadou dragut unui meloman, nu te grabi sa alegi o colectie de CD-uri doar ca stii ca aceasta persoana apreciaza rock-ul sau muzica clasica; nu stii niciodata ce CD-uri are deja acasa.
Iti recomand sa eviti astfel de cadouri daca nu stii cu siguranta ce isi doreste seful tau.

Acelasi lucru este valabil si pentru carti. Daca unei persoane ii place sa citeasca nu inseamna ca va aprecia orice tip de lectura. Alege ceva specific, care stii ca este apreciat (ex. o carte scrisa de autorul preferat pe care nu o are acasa sau o editie de colectie).

Dulciuri pentru peroanele care tin dieta

Prin cadoul pe care il facem dorim sa aratam atentia noastra pentru celalalt. Daca sefa/seful ta(u) tine regim nu alege sa ii daruiesti o cutie de bomboane sau un cos cu bunatati, chiar daca stii ca este o persoana gurmanda care in mod obisnuit ar aprecia aceste atentii.        

Modul in care alegi cadoul spune ceva si despre persoana ta.
Astfel un cadou nepotrivit poate denota superficialitate, sfidare sau pur si simplu prost gust.
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • florinbc pe 29 Mar 2018, 11:00
    idei cadou

    Salut, Eu prefer oricand un cadou experienta, decat un cadou material, al carei amintire dispare dupa cateva zile/purtari. In ultima vreme au aparut cateva situri de profil, pe modelul celor care exista de ani buni in Europa de Vest. Un exemplu este www.experimenteaza.ro care ofera tot felul de experiente: zbor cu balonul, iti poti crea propriul parfum, poti sa conduci o masina de raliu, cei mici pot face karting cu masini pentru varsta lor, etc. Un avantaj foarte important pe care il ofera este acela ca beneficiarul cadoului il poate schimba pe site in termen de 3 luni – uneori este greu sa gasesti cadoul potrivit.  Zi frumoasa

    0
    0

  • ela pe 27 Iul 2010, 14:47
    Magazin cadouri pentru sefi

    Eu am gasit pe www.dordefin.ro multe idei de cadouri pentru sefi: brichete, stilouri, portofele, serviete etc. ale unor branduri de lux.

    0
    1

  • helenita pe 19 Ian 2009, 11:51
    uitarea...

    Lucrez intr-o companie de 11ani iar anul acesta am dat gres cu...uitarea...In fiecare an am cumparat din partea angajatilor un mic cadou, o atentie.Nu stim insa daca s-a dovedit de fiecare data ca am facut o alegere buna dar innapoi nu am primit decat multumiri si atat,nici macar o bomboana. Acu' ma intreb si eu firesc ca orice om mai merita?Eu cred ca nu.Si culmea culmilor avem doi sefi sot si sotie...

    0
    1

  • lili pe 6 Dec 2008, 21:02
    depinde de sef!

    Depinde de sef.Poate ca si el e balcanic!?!

    0
    1

  • catarina pe 19 Nov 2008, 08:17
    Sa mai citim codul

    Doamnelor si domnilor, nu subalternii fac cadouri sefilor, ci sefii subalternilor, asa cum cei mari fac cadouri celor mici. E o chestie de civilizatie si bun gust, de delicatete. Numai noi ramanem balcanici. Sa mai citim codul manierelor elegante!

    0
    1

  • corcodusa pe 12 Oct 2008, 16:09
    dilema

    ce cadou poti face sefului cu ocazia casatoriei lui,mie nu imi trece nimic prin minte,cu atit mai mult cu cit seful e o pers.exigenta.poate imi dati si mie un ajutor pentru asa ocazie.?????

    0
    0

  • FLORY pe 9 Oct 2008, 10:14
    sa te bagi in pielea sefului

    DEPINDE SI DE SEFI IN CE RELATIE ESTI CU EL,DE PRIETENIE .DE COLABORARE,SAU DE SUBALTERN. CADOURILE POT SIMBOLICE SAU MAI PIPERATE ASTA SI DE BUGETUL FIECARUI SALARIAT,CADOUL POATE FI UN PARFUM, O JACHETA SEXI, O TRUSA DE STILOURI ULTRA MODERNE, SAU UN MARE BUCHET DE FLORI INSOTITA DE O FELICITARE DACA E ZIUA SEFULUI,

    0
    0

  • VIORICA pe 9 Oct 2008, 10:07
    cadouri scumpe sefilor

    CAND ERAM LA SERVICI CUMPARAM SEFILOR CADOURI FRUMOASE SI CAM PIPERATE CHIAR DACA STRANGEAM BANII CU TOTI COLEGII,ULTIMA OARA S _A CUMPARAT SEFULUI UN PARFUM BUN DAR SCUMP SI O CAMASA CU CRAVATA SI UN FRUMOS BUCHET DE FLORI CU O STICLA DE SAMPANIE,

    0
    0

  • Mariana pe 8 Oct 2008, 22:48
    e drept!!!

    dar pe linga asta sefilor nu le place si...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod