10 lucruri pe care nu trebuie sa i le spui niciodata sefului tau

Ai fost la interviuri, te-au acceptat, ti-ai cunoscut seful direct si ai decis sa lucrezi pentru el. In timp, te-ai obisnuit cu ceea ce faci, te-ai impus in colectiv si acum esti respectata si apreciata.
Ai fost la interviuri, te-au acceptat, ti-ai cunoscut seful direct si ai decis sa lucrezi pentru el. In timp, te-ai obisnuit cu ceea ce faci, te-ai impus in colectiv si acum esti respectata si apreciata.

Desi seful are o impresie buna despre tine si te asigura ca opiniile tale sunt mereu binevenite, nu e chiar asa. Sunt lucruri pe care ar trebui sa nu i le spui niciodata sau cel putin nu atata timp cat iti este inca sef. Iata o lista de zece astfel de lucruri.

1. Vin la serviciu doar pentru bani

Desi ti se intampla sa gandesti de multe ori acest lucru, nu il spune cu voce tare. Este cea mai mare greseala pe care ai putea sa o faci.

Repeta-l in gand pana cand iti trece furia. Daca asta nu te ajuta, il poti spune si pretenilor.
In alta ordine de idei, daca simti asta ar trebui sa faci urgent ceva, incearca sa iti gasesti si o alta motivatie pe langa salariu si fa in asa fel incat sa te ocupi de ceea ce iti place.
 
2. Daca stiam cu cine voi avea de-a face, nu acceptam jobul asta

Aceasta afirmatie este o dovada clara ca nu iti suporti seful. Indiferent cat de mult te-a suparat, incearca sa nu te exteriorizezi. In caz contrar, iti vei transforma seful intr-un dusman sigur.

3. O marire de salariu m-ar face sa vin la timp la serviciu

Indiferent ce salariu ai si cat de nemultumita esti de el, trebuie sa tii cont de faptul ca printre conditiile pe care le-ai acceptat cand te-ai angajat este si programul de lucru. Salariul pe care il ai in prezent nu justifica cu nimic intarzierile tale.
In plus, risti sa fi considerata iresponsabila.  

4. Nu te-am felicitat de sarbatori pentru ca nu te consider amicul meu


Daca nu ai simtit nevoia sa faci acest lucru si nici nu l-ai facut din respect, este mai bine sa nu deschizi subiectul. Lasa lucrurile asa cum sunt si gandeste-te ca, data viitoare, nu ar fi rau sa il feliciti totusi.

5. Daca eram in locul tau, nu am fi ajuns aici

Chiar daca cu totii stiti ca a fost greseala lui, este mai precaut sa nu i-o spuneti. Cu siguranta si-a dat si el seama cine si cat a gresit, dar nu te astepta sa recunoasca acest lucru in fata voastra.

6. Nu ma implic in proiect pentru ca vreau sa plec

Daca ai luat decizia sa iti schimbi locul de munca, fa-o cunoscuta doar la momentul potrivit.
In cazul in care nu ai de gand sa te mai incarci cu inca un proiect, evita-l elegant.

7. Cred ca ti-ar sta mai bine facand altceva

Chiar daca il auzi pe seful tau spunand ca in copilarie isi dorea sa devina doctor, abtine-te sa pui intrebari si sa faci afirmatii de genul celei de mai sus. Indiferent sub ce forma spui acest lucru, tot asa va suna.

8. Desi am revenit din concediu, entuziasmul intarzie sa apara

Ai un pic de rabdare. Asa se intampla mereu cand revii din concediu. Poate ca tie ti se intampla mai des sa nu fii incantata de ceea ce ai de facut, dar este mai prudent sa pastrezi secretul.

9. Luna trecuta factura a fost mai mare pentru ca iubitul meu a fost in delegatie

Compania la care lucrezi a inclus printre beneficii si un abonament lunar la una dintre retelele de telefonie mobila.
Luna trecuta ai cam intrecut masura vorbind la telefon si nu cu un colaborator, ci cu iubitul tau. Cand dai nota explicativa privind valoarea facturii, aminteste-ti ca abonamentul telefonic ti-a fost facut in interes de serviciu.

10. Am venit aici, sperand ca intr-o zi voi fi in locul tau

Aceasta afirmatie este sinonima cu "Ori pleci tu, ori imi dau demisia". Sincer, ce crezi ca ar prefera seful tau? Daca chiar iti doresti sa ii iei locul inarmeaza-te cu multa rabdare sau orienteaza-te spre un departament sau companie care ti-ar permite sa evoluezi in timp mai scurt.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Glavan Maria Madalina pe 16 Apr 2008, 13:22
    fotbal?

    auzi cica 10 lucruri care nu trebuie sa le spui sefului tau glavan maria madalin: cica glavan maria madalin: 1. Vin la serviciu doar pentru bani glavan maria madalin: logic glavan maria madalin: ca te duci la munca de placere curent apa butelie si haleala iti da vecinii de pomanaaa glavan maria madalin: glavan maria madalin: 2. Daca stiam cu cine voi avea de-a face, nu acceptam jobul asta glavan maria madalin: maaaaaaaamaaa glavan maria madalin: de cate ori mi-am dorit sa zic chestia astaaaaaaaa glavan maria madalin: de ce oare? glavan maria madalin: oare merita sefu? glavan maria madalin: glavan maria madalin: 3. O marire de salariu m-ar face sa vin la timp la serviciu glavan maria madalin: alta chestie perfect adevarata si reala pe care nu ai voie sa o spui glavan maria madalin: 4. Nu te-am felicitat de sarbatori pentru ca nu te consider amicul meu glavan maria madalin: Pai si de ce ar fi amicu meu ma rog? glavan maria madalin: ori e sef ori e amic glavan maria madalin: glavan maria madalin: 5. Daca eram in locul tau, nu am fi ajuns aici glavan maria madalin: hmm glavan maria madalin: aici unde? glavan maria madalin: glavan maria madalin: poate am fi ajuns dincolo unde era mai rau glavan maria madalin: glavan maria madalin: 6. Nu ma implic in proiect pentru ca vreau sa plec glavan maria madalin: mda glavan maria madalin: daca proiectu se refera la spalatul toaletei.... glavan maria madalin: glavan maria madalin: 7. Cred ca ti-ar sta mai bine facand altceva glavan maria madalin: mai stiii?poate i-ar sta.. poate ii face un bine anuntandul si pe el glavan maria madalin: 8. Desi am revenit din concediu, entuziasmul intarzie sa apara glavan maria madalin: Care entuziasm glavan maria madalin: Dupa concediu? glavan maria madalin: pai mai vreauuuuuuu glavan maria madalin: glavan maria madalin: 9. Luna trecuta factura telefonica a fost mai mare pentru ca iubitul meu a fost in delegatie glavan maria madalin: logiccc glavan maria madalin: glavan maria madalin: 10. Am venit aici, sperand ca intr-o zi voi fi in locul tau glavan maria madalin: sau poate nu? Da sau nu? Sa-l lasam pe el sa se consume pe tema asta.

    0
    0

  • tocariuc pe 15 Apr 2008, 18:41
    fotbal

    eu vreu sa devin un mare fotbalist eu vreu sa fiu pe postul de fundas pentru ca doamna profesoara de sport mi-a dat diploma de cel mai bun fundas

    0
    0

  • jenny pe 15 Apr 2008, 18:40
    hm hm

    sunt de acord cu dora si anna

    0
    0

  • Laura pe 15 Apr 2008, 16:06
    Bravissima ;-)

    Citesc articolele voastre in fiecare zi, sincera sa fiu nu plec la munca fara sa citesc noutatile presentate de voi.Cind eram muncitoare citeodata greseam si spuneam adevarul ;-) ... dar acum, nu-mi pot permite sa pierd clientul doar pentru-ca orgoliul meu a fost putin sifonat.... Toate articolele voastre sint pline de simnificate realistice, va urez mult noroc si o sa continui sa va citesc cu mare placere...in fiecare, zi... ;-).

    0
    0

  • anna pe 15 Apr 2008, 12:48
    hm...

    sincer sunt destule articole de pe acest site care-mi plac,dar asta imi da impresia ca a fost scris doar asa...de umplutura!knd am vazut subiectul pe care il abordeaza articolul am fost intr-adevar interesata....acum,trebuie sa recunosc k sunt dezamagita!ma asteptam la cine stie ce chestii...dar astea?!nebun,prost....nu stiu cum ar trebui sa fii ca sa spui asemenea chestii colegilor de serviciu,avand in vedere concurenta,dar mai ales sefului,care ia toate hotararile importante si care te poate lasa fara prea mari regrete fara un loc de munk!raman deci la parerea mea....unii scriu doar k s n spuna k n au scris nimic!nu contest inteligenta si...talentul autoarei,dar articolul asta nu m a impresionat cu nimic!

    0
    0

  • doramunteanu pe 15 Apr 2008, 12:32
    prostie????

    mai, doar idiot poti fi sa-i spui asa ceva sefului. astfel de declaratii poti sa le faci doar prietenilor foarte apropiati, dar in inici un caz colegilor de serviciu si cu atat mai mult sefului tau.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod