Vrei sa fii trainer? Afla de la Viorel Apetrei "secretele meseriei"!

Training-uri sustinute pe patru continente, in peste 14 tari. Acesta este "rezumatul" experientei ca trainer cu care se poate lauda Viorel Apetrei, fost Marketing Manager in cadrul Microsoft Romania.
Training-uri sustinute pe patru continente, in peste 14 tari. Acesta este "rezumatul" experientei ca trainer cu care se poate lauda Viorel Apetrei, fost Marketing Manager in cadrul Microsoft Romania. Pe lista sa se mai adauga experienta in televiziune, dar si implicarea in diverse programe internationale de management, leadership, vanzari sau negociere. Daca vrei sa afli mai multe despre ce inseamna sa fii trainer, cum poti ajunge la o astfel de performanta si cum iti poti dezvolta cariera cu ajutorul training-urilor, Viorel Apetrei iti ofera cateva raspunsuri.

1. Ce presupune munca de trainer si cum se ajunge la astfel de performante?

Sunt bucuros sa raspund la aceasta intrebare, mai ales pentru ca, probabil fascinati de felul in care se desfasoara sesiunile de training, tot mai multi cursanti ma intreaba "ce as putea sa fac ca sa ajung si eu trainer?" Seamana, intr-un fel, cu intrebarea pe care o pui copiilor: "ce vrei sa te faci cand vei fi mare?" – ideea este ca trainer nu poti sa fii la 20 de ani, sau in trei zile.


Un trainer in mediul de afaceri este un expert, are cunostinte si experienta practica in domeniul pentru care este angajat, de exemplu comunicare, management sau vanzari. In timpul cursurilor iti vor fi "testate" cunostintele practice, experienta "din carti" nu este suficienta, participantii aprecieaza exemplele si referirile la lumea reala, situatiile concrete si recomandarile pragmatice.

Un trainer modern este din ce in ce mai mult un facilitator, foloseste energia grupei si incurajeaza partajarea de cunostinte si experiente.
Sesiunile de instruire dureaza doua, trei sau chiar mai multe zile, sunt solicitante, trainerul este cel care mentine ritmul ridicat, precum si interesul cursantilor.
 
2. Ce calitati sunt necesare pentru a fi trainer?

Am constatat de-a lungul timpului ca una dintre cele mai importante calitati este dorinta sau placerea de a invata, de a citi, de a te perfectiona continuu. Informatiile din piata, modelele de lucru si cerintele clientilor sunt intr-o evolutie uluitoare, iar trainerii trebuie sa tina pasul cu noutatile si sa acumuleze cunostinte.
Apoi, un trainer este un bun prezentator, are exemple si povesti reale, intelege oamenii si dinamica grupului, este empatic, rabdator, flexibil, dar si ferm. Nu in ultimul rand, trainerul trebuie sa aiba calm si stapanire de sine.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • marianchik pe 22 Sep 2009, 12:26
    si cum putem sa ne inscriem?

    poate ne da-ti o adresa de contact?

    1
    0

  • Scrie Articole pe 30 Apr 2009, 23:03
    Scrie Articole

    Fa bani de acasa scriind articole. www.scriearticole.wordpress.com

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod