Cum să-ţi reintri în ritm după concediu ca să nu rămâi fără slujbă

Ţi se termină concediul şi te gândeşti cu groază că peste doar câteva zile te vei întoarce la birou şi îţi vei relua munca anostă de dinainte de vacanţă?
Ţi se termină concediul şi te gândeşti cu groază că peste doar câteva zile te vei întoarce la birou şi îţi vei relua munca anostă de dinainte de vacanţă? Dacă te încălzeşte cu ceva, să ştii că nu eşti singura nostalgică după zilele libere. Aproape toată lumea care ajunge la final de concediu este deprimată din cauza faptului că trebuie să se întoarcă la serviciu, dar aşa este normal să se întâmple, prin urmare, inspiră adânc şi fă-ţi curaj să-ţi reintri în ritmul obişnuit de lucru. Nu de alta, dar dacă nu te adaptezi rapid, poţi rămâne fără slujbă.

1. Citeşte-ţi mailurile înainte să revii la birou

Dacă vrei să-ţi intri rapid în ritm după concediu, îţi recomandăm să te pregăteşti cu câteva zile înainte pentru acest pas major.
Citeşte-ţi toate mailurile importante, pentru ca în prima zi de lucru să te poţi apuca direct de sarcinile care ţi-au fost alocate.

De cele mai multe ori, ai tendinţa de a sări peste acest pas, în speranţa că nu vei pierde mai mult de 10 minute cu citirea lor în prima dimineaţă. Din păcate, este posibil să fii avertizată că ai de terminat un task important chiar în prima zi de muncă, iar dacă nu reuşeşti să-ţi reintri în ritm, poţi ajunge să fii dată afară de la job.

2. Pune-te la curent cu noutăţile

Uneori, nu este suficient să citeşti mailurile pentru a-ţi reintra în ritm. Cel mai bine este să discuţi cu colegii despre tot ce s-a întâmplat în lipsa ta, despre anumite decizii şi schimbări are au intervenit.
În acest fel, nu vei fi nevoită să te scuzi în faţa şefului că nu ţi-ai făcut treaba din cauza faptului că nu te-a înştiinţat nimeni ce trebuie să faci.

3. Vino cu o oră mai devreme la serviciu

Măcar în prima zi de muncă după concediu este indicat să vii cu o oră mai devreme, pentru a te ocupa de micile treburi, cum ar fi ştersul biroului, pregătitul hârtiilor etc. În acest fel, te asiguri că nu vei pierde minute preţioase în timpul programului de lucru. Cu cât găseşti mai multe momente de pauză în prima zi de lucru, cu atât îţi reintri mai greu în ritm. Şi aşa va fi şi în celelalte zile, până când vei fi luată în vizor de superiorul tău.

4.
Organizează-ţi eficient timpul


Organizarea timpului este esenţială după concediu, mai ales că vei dori să le povesteşti colegilor unde ai fost şi ce ai văzut, va trebui să răspunzi la mailuri şi să discuţi cu şeful despre diverse sarcini. La toate acestea se adaugă şi bulversarea inevitabilă, cauzată de faptul că nu ştii de ce să te apuci mai întâi. Ei bine, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-ţi organizezi timpul şi să aloci un anumit interval fiecărui task, în aşa fel încât să nu intri în criză de timp la finalul zilei.

5. Apelează la ajutorul colegilor

Este adevărat că toţi colegii care nu au fost în concediu sunt ocupaţi şi tracasaţi, iar tu ar trebui să fii fresh şi plină de chef de muncă după o binemeritată pauză, însă uneori, pentru a-ţi intra mai repede în ritm, ai nevoie de ajutorul lor.
Nu-ţi fie jenă să le ceri ajutorul, întrucât la un moment dat şi tu îi vei ajuta pe ei. Desigur, nici nu trebuie să abuzezi de bunăvoinţa lor.

Dacă respecţi aceste sfaturi simple, îţi vei reintra uşor în ritm după concediu şi nu vei risca să-ţi pierzi slujba.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mrs-x pe 6 Aug 2013, 10:45
    rămasul fără slujbă

    Nu că sfaturile nu ar fi cât de cât pertinente (unele), dar unde ne aflăm, pentru Dumnezeu, cine îţi repartizează taskuri atunci când eşti în concediu? Şi când ai plecat, nu ţi s-a semnat cererea? Nu a rămas cineva în locul tău? etc. etc. Cum ai putea fi dat afară pentru două trei zile în care recuperezi cele două săptămâni (ne aflăm în România, domnilor, şi zece zile e mult!) de absenţă? Aş întreba persoana care a scris acest articol dacă lucrează cu normă întreagă într-un birou. Că dacă scrii chestii din astea de acasă, în faţa laptopului, fără să ai experienţă şi, din ce văd eu, nici imaginaţie...

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod