Ar trebui să folosești parfum înainte de un interviu?

Există anumite trăsături distincte ale unui candidat care sunt remarcate de un potențial angajator atât în timpul interviului, cât și după aceea. Descoperă dacă tipul de parfum pe care îl alegi sau absența lui îți afectează șansele de a fi angajată.
Fiecare interviu are și o parte subiectivă și multe dintre calitățile care inspiră un viitor angajator au legătură cu felul în care se poartă persoana care participă la interviu sau alte detalii semnificative. În cadrul chestionarelor realizate s-a observat că printre trăsăturile considerate importante de angajatori sunt contactul vizual, tonul vocii, ritmul de vorbire, felul în care candidatul strânge mâna și ce fel de parfum alege.
Foarte multe femei cu o carieră de succes aleg să includă puțin parfum în cadrul rutinei zilnice de îngrijire și înfrumusețare. Indiferent dacă se află la birou, acasă sau fac o plimbare prin oraș, femeile asociază în general mirosul plăcut cu optimismul, atractivitatea, un statut superior, formalitatea sau posibilitățile financiare. Un simplu parfum te poate face să te simți frumoasă, să ai mai multă încredere în tine, să-ți spui părerea în mod deschis și să conștientizezi că punctul tău de vedere contează.
În plus, mirosul aparte poate evoca emoții pozitive sau amintiri speciale.
Având în vedere acest efect puternic nu este greu de înțeles de ce multe persoane sunt foarte atașate de parfumul lor preferat.

 
Dar este parfumul potrivit la un interviu pentru jobul la care visezi?

Ca regulă generală fiecare candidat trebuie să evite parfumurile foarte puternice când participă la un interviu de angajare. Cu toate acestea, nu trebuie să interpretezi această recomandare în mod rigid, ci pur și simplu să conștientizezi că mirosul reprezintă o parte importantă din mesajul transmis celeilalte persoane. Poate fi un criteriu de eliminare sau un factor care va determina angajatorul să te aleagă, în funcție de specificul jobului și de tipul companiei. De asemenea, trebuie să iei în calcul și dacă vei avea contact foarte des cu diferiți clienți, situație în care un parfum prea intens poate cauza probleme pentru persoanele care au alergii.
Decizia de a purta parfumul pe care îl alegi în fiecare zi și la interviu poate implica riscuri sau rezultate diferite de ceea ce te aștepți și trebuie să te informezi despre cultura organizațională a companiei respective pentru a nu avea parte de surprize neplăcute.
Poate ți se pare ciudat că simpla dorință de a fi învăluită într-un miros plăcut la un interviu ți-ar putea compromite șansele de a fi selectată, dar realitatea este că se întâmplă foarte des.  Simțul mirosului este unul dintre cele mai puternice, iar sensibilitatea persoanei care te intervievează la parfumul tău poate influența rezultatele în ambele direcții.

 
Legătura dintre parfum și amintiri

În cadrul studiilor de specialitate s-a demonstrat că mirosul este adesea conectat cu emoții și amintiri, atât pozitive, cât și negative. Chiar dacă parfumul pe care îl porți te face să te simți încrezătoare și mulțumită nu ai cum să prevezi care va fi reacția angajatorului.
În cazul în care obții o reacție negativă și șansele tale de succes vor scădea drastic. După cum angajatorii își vor aminti întotdeauna de mâinile reci sau strângerea de mână prea slabă sau „de oțel”, la fel și mirosul neplăcut va fi asociat cu tine.

 
Contează și cantitatea

La fel de deranjant ca un parfum puternic este și un miros plăcut, dar care denotă că a fost utilizată o cantitate mult prea mare. Ceea ce ți se pare puțin poate fi prea mult pentru o altă persoană. În plus, simțul mirosului devine mai intens sau mai puțin precis în diferite perioade ale lunii, așa că o sincronizare greșită poate fi foarte riscantă.

 
Încearcă să reduci cantitatea sau să eviți complet parfumul

Cu toții am trecut printr-o situație în care una dintre persoanele de la interviu avea un parfum deranjant, uneori poate chiar potențialul angajator. Ce impresie ți-a făcut și cât de mult a durat să treci peste momentul neplăcut? Cel mai probabil este că nu ai fost tentat să prelungești întâlnirea sau poate ai mers imediat la aer curat.
Poate chiar îți amintești de acea ocazie și astăzi. 
Deși nu se poate interzice complet parfumul la un interviu, într-o situație în care te confrunți cu mulți candidați la fel de calificați și bine pregătiți nu are sens să-ți creezi un dezavantaj competitiv din cauza mirosului. Este util să faci totul pentru a crea o impresie pozitivă și a-ți crește șansele de succes. Exersează evitarea parfumului timp de 2 zile sau o săptămână înainte de interviu.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod