5 joburi ideale pentru persoanele introvertite

Fiecare job este compatibil cu un anumit tip de personalitate, iar felul în care te comporți în fiecare zi poate determina șansele de succes în plan profesional. Descoperă care sunt joburile recomandate pentru persoanele introvertite.
Clasificarea persoanelor în introvertite și extrovertite se bazează pe sursa lor de energie. Persoanele introvertite se vor simți revigorate atunci când petrec timp pe cont propriu, în timp ce pentru extroverți energia preluată de la ceilalți este esențială pentru succes. Nu te gândi că nu poți avea succes dacă îți place să lucrezi mai mult singur pentru că nu este deloc adevărat. Contează foarte mult ce domeniu de activitate îți alegi și felul în care te organizezi, dar poți excela dacă îți propui acest lucru.

 
Iată care sunt joburile ideale pentru persoanele introvertite:

 
1. Arhitect sau constructor

În cadrul studiilor realizate s-a constatat că simțul realității și capacitatea de investigare continuă caracterizează foarte des persoanele introvertite. Astfel, au tendința de a se implica în activități practice cum ar fi realizarea diferitelor unelte sau dispozitive.
Dacă și tu ai făcut acest lucru înainte de terminarea studiilor să știi că ar trebui să te ghidezi după aceste activități când îți alegi viitoarea carieră. În general firile realiste se simt împlinite atunci când duc ceva la bun sfârșit folosind-și mintea și mâinile.
Este foarte puțin probabil să găsești un introvert realist în postura de cântăreț al unei formații, dar l-ai putea întâlni în diferite ipostaze care necesită lucrul cu oamenii. Are nevoie să-și exerseze abilitățile practice și se va simți foarte motivat atunci când poate realiza lucruri concrete pe care ceilalți le pot atinge sau vedea.

 
2. Freelancer

Deși petrecerea unei zile în fața calculatorului pentru a corecta manuscrise și a crea un proiect de 10.000 de cuvinte ar putea părea un coșmar pentru un extrovert, introverții se simt revigorați atunci când pot petrece timp singuri și devin mai optimiști și pozitivi. Au tendința de a gravita spre poziții care implică cel puțin parțial munca individuală.
Poate fi vorba despre scris, contabilitate, inginerie sau condusul mașinilor. De asemenea, cercetătorii au concluzionat că aproximativ 60% dintre persoanele care utilizează calculatoarele sunt introvertite.

 
3. Veterinar sau grădinar

Poate că introverții nu se apropie foarte ușor de celelalte persoane, dar i-ai putea întâlni adesea lucrând lângă animale sau plante. Introverții realiști vor favoriza și joburile care le permit să lucreze în aer liber.

 
4. Cercetător, matematician sau consilier financiar

Introverții pasionați de investigații vor fi atrași de domeniul cercetării științifice. Posedă abilități remarcabile pentru calculul matematic și nu se vor plicitisi analizând probleme complicate cu soluții multiple. Vor examina și vor rezolva mistere chiar și în timpul liber, așa că un astfel de job îi va completa perfect.
Pentru ei un plus de cunoștințe științifice reprezintă un lucru extrem de valoros.
Dincolo de știință și matematică, munca de codificare sau orele petrecute într-un laborator vor include din nou elementul de lucru individual. Aceste poziții nu implică un contact foarte des cu alte persoane, ceea ce îi va permite unui introvert să se implice complet în ceea ce face.

 
5. Șef sau director

Credeai că numai persoanele carismatice și care vorbesc mult ar trebui să devină șefi sau directori? Nu neapărat. În cadrul studiilor realizate s-a constatat că într-un interval de zece ani persoanele introvertite au șanse mai mari să depășească așteptările celorlalți și să obțină performanțe care să le îndreptățească să ocupe funcții de conducere. Au o capacitate mai mare de a asculta argumentele celorlalți și sunt mai receptive la sugestiile primite, față de persoanele extrovertite. 
„Joburile importante se obțin pe baza aptitudinilor de socializare, nu în funcție de personalitate.
Da, extroverții au un avantaj pentru că toată lumea se așteaptă să fie selectați, dar și introverții au șansa de a progresa dacă sunt abili la nivelul procesului de socializare”
, potrivit dr. Ronald Riggio, profesor de psihologie de la Colegiul Claremont McKenna.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod