Nu lasa pe maine ce poti face azi!

Vi se intampla uneori ca standardele inalte sa va faca dificila inceperea unui proiect? Va pierdeti timpul si considerati ca este greu sa terminati un proiect...
Vi se intampla uneori ca standardele inalte sa va faca dificila inceperea unui proiect? Va pierdeti timpul si considerati ca este greu sa terminati un proiect inceput? Lasati proiectele nefacute pana in ultimul moment, in speranta ca presiunea timpului va va determina sa le realizati?

Va implicati in prea multe proiecte, ajungand asrfel sa nu mai stiti ce trebuie sa faceti mai intai? Refuzati sa faceti un proiect numai pentru ca sunteti nemultumiti ca trebuie sa il faceti sau pentru ca nu va place seful de proiect? Se intampla sa refuzati anumite lucruri care trebuie facute, numai pentru ca va este frica de responsabilitate?

Daca raspundeti afirmativ la aceste intrebari, se impune o schimbare in comportamentul dumneavoastra!

Motivele pentru care amanam de obicei lucrurile sunt multiple.


Perfectionismul este unul dintre cele mai obisnuite motive pentru amanare. Perfectionistul evita sa inceapa un proiect deoarece se teme ca va esua sau nu se va ridica la standardele pe care si le impune. Un perfectionist va fi absorbit de detalii, in incercarea de a controla fiecare aspect al proiectului respectiv si in refuzul de a merge mai departe, pana in momentul in care nu mai poate amana.

Fantezia - unele persoane se descurca mai bine cand viseaza cu ochii deschisi, decat atunci cand trebuie sa infrunte realitatea. Le este greu sa transforme visul in planuri concrete de actiune.
Isi pot face fericiti sefii cu ideile lor grozave, dar mai tarziu se va dovedi ca nu lasa nimic in urma si nu isi pot concretiza planurile.

Teama - alte persoane amana din cauza ca se tem sa faca un proiect. Proiectul respectiv ii scoate din viata lor linistita, si numai gandul de a-l incepe ii ingheata!!! Vedem adesea oameni care amana sa dea telefoane pentru ca se tem ca trebuie sa comunice lucruri neplacute.

Criza - unii oameni cred ca nu se pot apuca de treaba pana in ultimul moment. Prin urmare, ei isi fabrica o criza, iar apoi o rezolva in ultimul moment, scapand basma curata.
A incepe un proiect la timp e un lucru plictisitor pentru ei.

Furia - altora le displace faptul ca au un proiect pe care trebuie sa il puna pe primul loc. Daca sunt nevoiti sa termine proiectul respectiv, este posibil ca acest gen de persoane sa faca proiectul respectiv gresit sau incomplet.

Harnicia exagerata - persoanele prea active nu vor admite, dar amana lucrurile pentru ca se implica in prea multe proiecte. Evita inca un proiect pentru ca sustin ca se ocupa de mai multe. Scuza intarzierii lor este ca au prea multe lucruri de facut.

Cautatorul de placeri - prioritatea acestor persoane este de a cauta tot timpul lucruri pozitive, in dauna celor negative.
Ei intarzie deoarece intotdeauna exista lucruri mai distractive de facut pentru realizarea placerii lor imediate, decat proiectul de finalizat. Aceste persoane predau proiecte care arata clar ca nu prea s-au implicat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod