Cauta-ti un loc de munca in vacanta

Vacanta: perioada de destindere, de relaxare, cand te bucuri de soare si... alergi pe la interviuri? Exact. Daca, de fiecare data, ultima zi de vacanta a insemnat frica...
Vacanta: perioada de destindere, de relaxare, cand te bucuri de soaresi... alergi pe la interviuri? Exact. Daca, de fiecare data, ultimazi de vacanta a insemnat frica de ziua de luni a intoarcerii la lucru,gandeste-te sa-ti folosesti urmatoarea vacanta cautandu-ti un nou locde munca.

De ce sa alergi dupa un nou loc de munca in vacanta?


Te afli intr-o situatie dificila. Vrei sa scapi de serviciul pe careil ai dar, in acelasi timp, vrei sa te bucuri de zilele de concediu. Incontinuare vei gasi cateva motive pentru care vacanta este timpul potrivitcautarii unui nou loc de munca:

1. Cand esti in vacanta, ai o mai mare disponibilitate de a te intalnicu viitori angajatori in fiecare zi a saptamanii si la orice ora. Nutrebuie sa-ti programezi un interviu important in pauza de masa.

2. Nu iti vei surprinde colegii aparand la lucru imbracata la costumin locul blugilor de zi cu zi - daca asta este o tinuta acceptata dedirectorul firmei la care lucrezi.

3.
Nici nu va mai fi nevoie sa spui ca ti-e rau, sau ca ai un copilbolnav, sau ca ti-a murit cineva din familie sau orice alt motiv pentrua-ti lua o zi libera pentru interviu.

Intr-o saptamana sau doua vei avea timp suficient sa te dedici cuadevarat cautarii unui nou loc de munca. Decat sa pierzi timpul meditandasupra intregului proces de cautare, mai bine concentreaza-te asupramodalitatilor de rezolvare a acestei probleme prioritare.

Dezavantaje:

Nu exista nici o latura negativa in a-ti folosi concediul pentruinterviuri decat, probabil, propria ta perceptie. Nu vei mai avea partecurand de concediul castigat cu greu. Daca vei considera ca nu ai obtinutnici un rezultat important in acest sens, s-ar putea sa regreti faptulca ai pierdut timpul cautandu-ti de lucru.

Cum sa faci ca la intoarcerea din concediu sa ai o oferta de munca?

- considera fiecare zi ca fiind una lucratoare.
Trezeste-te la aceeasiora ca de obicei si lucreaza cu eficienta pe tot parcursul zilei decautare. Nu-ti lasa mintea sa se relaxeze ca pe timpul vacantei; ai multde lucru.

- trimite CV-uri la firmele care fac angajari cu patru sau sase saptamaniinainte sa intri in concediu. Vrei sa-ti fixezi interviurile in timpultau liber - si nu sa alergi intre serviciu si acestea - asa ca ocupa-tede acest lucru din timp.

- da-le de inteles celor cu care iti vei fixa intalnirile ca iti folosestivacanta, in special, cautarii unui nou loc de munca si spune-le cuexactitate care este perioada in care iti poti programa un interviu. Cuaceasta, le vei demonstra angajatorilor doua lucruri: seriozitatea cucare iti tratezi meseria si respectul pe care il arati firmei la carelucrezi prin faptul ca nu iti cauti de lucru in timpul serviciului.

Porneste la drum in cautarea unui nou serviciu.
Foloseste la maximacest concediu intalnindu-te cu angajatori, cu firme de plasare a forteide munca si contacteaza cat mai multe persoane care se ocupa cu acestlucru.

Cum iti prezinti demisia


Daca eforturile tale din timpul vacantei au dat rezultate si ai primit ooferta de lucru, felicitari! Cum ii vei spune sefului ca vrei sa pleci? Sademisionezi imediat ce te-ai intors din concediu este acelasi lucru cua demisiona in oricare alt moment. Fa-o cu profesionalism si urmeazaacelasi protocol pe care trebuie sa-l faci cand iti prezinti demisia.

Nu uita: ai avut numai de castigat in timpul acestei vacante. Este doaro parte din rasplata pentru toata munca depusa de-a lungul anului. Infunctie de data la care iti vei incepe lucrul la noul serviciu, trebuie sate pui de acord cu directorul firmei la care te afli in ceea ce privestecele doua saptamani pe care trebuie sa le mai lucrezi dupa prezentareademisiei.
Indiferent de situatie, gandeste-te ca este bine sa-ti pastreziintotdeauna o usa deschisa la vechiul loc de munca.

Cel mai frumos suvenir posibil cu care te poti intoarce din vacanta esteun nou loc de munca, atunci cand actualul nu este pe masura asteptatilortale. Decat sa incerci tot felul de schimbari de strategie pe o perioadade o saptamana sau doua, mai bine faci o schimbare majora la nivel decompanie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod