Specialiștii recomandă: Nu face o afacere din pasiunea ta!

Indiferent dacă ești o persoană romantică sau nu, ar trebui să fii realistă. În ceea ce privește domeniul de business, o doză sănătoasă de realism este utilă, mai ales atunci când observi câte afaceri eșuează.
Acest lucru înseamnă că s-ar putea să eviți ideea conform căreia ar trebui să îți urmezi pasiunea în afaceri. Iată câteva motive pentru care nu ar trebui să lași pasiunea ta să devină o afacere!

De ce este o greșeală să faci o afacere din pasiunea ta?


1. Vei face mai puțin din ceea ce iubești


Dacă îți place să gătești, ar trebui să deschizi un restaurant. Dacă îți plac copiii, ar trebui să deschizi o grădiniță. Toată lumea crede că, atunci când iubești ceva, vei ajunge să îți petreci mai mult timp făcând acel lucru în momentul în care îți deschizi o afacere. Realitatea este că, atunci când pornești o afacere, trebuie să coordonezi totul. Adică trebuie să preiei mai multe funcții, de la marketing la contabilitate, la angajări, relații cu clienții și așa mai departe.
Tristul adevăr este că, la sfârșitul zilei, ajungi să petreci mai puțin timp făcând ceea ce îți place, fie că este vorba de gătit sau de momentele alături de copii. Responsabilitatea ta ca antreprenor nu este de a face un singur lucru, ci de a conduce o afacere. Dacă ești încântat de acest lucru și vrei să incluzi în viața ta provocarea de a gestiona toate aspectele unei afaceri, atunci te îndrepți în direcția bună. Dar nu te gândi că îți vei petrece timpul doar cu pasiunea ta.

2. Pasiunea nu plătește facturile


Indiferent cât de pasionat ești de un produs, de un serviciu, de o idee, această pasiune nu îți plătește facturile și nu o poți folosi ca monedă pentru a cumpăra diferite lucruri. Nicio pasiune nu te va ajuta să angajezi persoanele potrivite.
Pasiunea nu se traduce neapărat în găsirea clienților. Pasiunea nu creează sisteme care să eficientizeze operațiunile. Deși trebuie să ai la bază pasiune când vrei să faci diferite lucruri, nu îți imagina că doar acea pasiune te va ajuta să reușești ceea ce ți-ai propus.

3. Afacerile de succes nu depind de tine sau de pasiunea ta


Afacerile de succes apar atunci când există o nevoie neîmplinită pe piață, o problemă care trebuie rezolvată și o persoană care are experiența potrivită, conexiunile necesare și strategia pentru a încerca să soluționeze problema la momentul potrivit. Afacerile se nasc ca urmare a unei nevoi din piață. Nu încep cu tine. Avem mai multe produse sau servicii decât ne-am dori vreodată, ceea ce face ca peisajul antreprenorial de astăzi să fie foarte diferit de cel de acum 50 de ani.
Dacă există o lipsă pe piață care influențează clienții, ai un motiv bun pentru a începe o afacere. 

Urmarea pasiunii tale reprezintă fix opusul. Este vorba despre împlinirea dorințelor și nevoilor tale, care te fac să te simți împlinit. Dacă vrei împlinire, poți apela la un hobby sau la un loc de muncă decât la deschiderea unei afaceri.

4. Poate dispărea pasiunea respectivă


Pasiunile sunt grozave. Acestea vin ca lucruri suplimentare în viața ta și te ajută să o faci completă. Dar nimic nu poate stinge flacăra pasiunii mai repede decât nevoia de a-ți câștiga existența din acea pasiune. Dacă ai o pasiune care te ajută să te eliberezi de stres și să aduci fericire în viața ta, vrei ca aceasta să plătească și mâncarea sau ratele la bancă? Odată ce faci acest lucru, se schimbă întreaga natură a relației cu pasiunea ta.
Uneori, munca poate fi distractivă, dar se numește muncă dintr-un motiv. În plus, avem nevoie de timp pentru a ne relaxa și pentru a crea un echilibru în viața noastră. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod