Barbatii si idilele

Nu spune nimeni ca barbatii nu ar vrea sa traiasca frumoase povesti de dragoste cu femeile. Numai ca ei nu inteleg cat de importante sunt acestea pentru ele. Cartile pe...
Nu spune nimeni ca barbatii nu ar vrea sa traiasca frumoase povesti de dragoste cu femeile. Numai ca ei nu inteleg cat de importante sunt acestea pentru ele. Cartile pe care le cumparam sunt un indiciu clar asupra lucrurilor care ne intereseaza. Femeile cheltuiesc anual milioane pe romane siropoase. Revistele feminine se concentreaza pe iubire, idile, aventurile celebritatilor sau cum sa facem sport, sa mancam si sa ne imbracam mai bine, pentru a avea si mai multe povesti de dragoste.

Un studiu facut in Australia a aratat ca femeile care citesc romane siropoase fac de doua ori mai mult sex decat cele care nu citesc asa ceva. In schimb, barbatii cheltuiesc milioane pe carti si reviste care sa-i invete cat mai multe detalii despre chestiuni tehnice, care presupun orientarea in spatiu, de la calculatoare si aparatura de tot felul pana la vanatoare, pescuit si fotbal.

Nu este de mirare ca atunci cand vine vorba de idile, majoritatea barbatilor nu prea stiu ce sa faca. E de inteles, pentru ca barbatul modern nu a avut niciodata un model romantic. Nici tatal sau nu a stiut ce sa faca, drept pentru care nici macar nu si-a pus problema.

De ce barbatii nu mai mangaie si nu mai vorbesc

"Inainte sa ne casatorim ma tinea mereu de mana cand eram singuri, ma freca pe spate si imi vorbea la nesfarsit. Acum nu ma mai tine de mana si nu vrea sa mai vorbim - iar de mangaiat, isi aduce aminte doar cand vrea sa facem sex." Nu-i asa ca vi se pare o remarca des intalnita? Dupa casatorie, barbatul stie tot ceea ce este necesar in legatura cu partenera, drept pentru care nu vede nici o logica in a mai sta prea mult de vorba.

In perioada in care ii face curte, barbatul isi mangaie iubita mai mult decat in oricare alta perioada a relatiei lor. Asta pentru ca de-abia asteapta sa "puna mana pe ea", dar inca nu i s-a acordat permisiunea pentru mangaieri mai sexy, drept pentru care o mangaie in rest. Cand primeste OK-ul pentru mangaierile sexuale, creierul lui nu mai vede nici un motiv pentru care sa revina asupra "trecutului". Asa incat se concentreaza asupra "partilor tentante". El vorbeste mult in perioada in care ii face curte ca sa obtina informatii - fapte si date despre iubita lui - si sa-i ofere informatii despre sine.

Numai ca intre timp se casatoresc. El stie tot ceea ce este necesar in legatura cu partenera, drept pentru care nu vede nici o logica in a mai sta prea mult de vorba. Atunci cand insa barbatul intelege ca mintea femeii este programata sa comunice prin vorbire si ca sensibilitatea ei la mangaieri este de zece ori mai mare decat a lui, el se poate educa sa devina un talent in aceasta directie, asa incat in ansamblu, intrega sa viata afectiva se va imbunatati remarcabil.

Preluare din cartea "De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda", de Allan Pease si Barbara Pease, aparuta la editura Curtea Veche.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod