Tableta iPad de la Apple

Apple lanseaza iPad, cel mai nou "iGadget". Acesta a fost prezentat publicului de catre Steve Jobs, care ne-a obisnuit ca, din cand in cand, sa apara si sa mai lanseze cate un produs revolutionar.
Apple lanseaza iPad, cel mai nou "iGadget". Acesta a fost prezentat publicului de catre Steve Jobs, care ne-a obisnuit ca, din cand in cand, sa apara si sa mai lanseze cate un produs revolutionar. Daca iPad este sau nu revolutionar ramane de vazut, pana in martie, cand acesta va fi pus in vanzare pe piata americana, trebuie sa ne multumim cu imaginile si cu detaliile tehnice.

iPad este o tableta digitala, o jumatate de laptop, un e-reader complex cu ecran color, un iPhone mai mare caruia ii lipseste functia de telefon, un iPod prea mare ca sa-ti incapa in buzunar...
definitiile neoficiale au "umplut" Internetul imediat dupa prezentarea produsului. Ba mai mult, unul dintre cuvintele cele mai utilizate pe Twitter a fost iTampon, pentru ca in SUA, absorbantele se numesc "pads".

iPad masoara 242,8 x 189,7 milimetri, are grosimea de 13,4 milimetri si cantareste 680 sau 730 de grame. Versiunea mai usoara se poate conecta la Internet doar prin Wi-Fi, in timp ce modelul mai greu se conecteaza si prin 3G. Ecranul LED-backlit este tactil si are diagonala de 9,7 inch.
Rezolutia ecranului: 1.024 x 768 pixeli.

Cel mai ieftin model de iPad are memorie flash de 16 GB, cel mai scump, 64 GB si exista, desigur, si o "cale de mijloc": modelul de 32 GB. Tableta are un procesor Apple A4 de 1 GH, un acumulator cu o durata de viata de pana la 10 ore si se incarca de la priza sau de la un computer, prin USB.

Datorita rezolutiei mari, iPad poate sa afiseze o pagina de Internet, pe care navigarea se poate face atingand ecranul multi-touch. Cu iPad vei putea sa primesti si sa trimiti emailuri, sa vizualizezi fotografii, filme, filmulete de pe YouTube, sa asculti muzica - pe care o poti cumpara online, de la iTunes, sa cumperi si sa folosesti una dintre cele aproape 14.000 de aplicatii disponibile deja pentru celelalte produse Apple, sa cumperi si sa citesti carti in format electronic, sa vezi harti, sa scrii notite...  Toate astea pentru sume incepand de la 499 de dolari.
Cel mai scump iPad costa 829 de dolari si are memoria de 64 GB si conectivitate 3G. Cel mai ieftin are memoria de 16 GB si doar conectivitate Wi-Fi.

Pana cand tableta multifunctionala va ajunge si in Romania, poti incepe sa strangi bani pentru modelul care-ti face cu ochiul.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Diana pe 5 Feb 2010, 20:52
    Super idee

    Intra aici vei gasi super inspiratie pentru casa ta: http://jurnaldedesigninterior.blogspot.com

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod