Sony lanseaza televizorul "eco" Bravia WE5

Televizoarele Bravia de la Sony sunt cunoscute si apreciate in primul rand pentru culorile vii si claritatea imaginii; nu degeaba sloganul gamei Bravia este "Color like no other".

Televizoarele Bravia de la Sony sunt cunoscute si apreciate in primul rand pentru culorile vii si claritatea imaginii; nu degeaba sloganul gamei Bravia este "Color like no other".

Anul acesta, cand toate companiile par sa devina mai responsabile prin lansarea de produse eco, Sony intra in "hora" si anunta lansarea televizorului Sony Bravia WE5, care promite un consum redus cu pana la 50 la suta fata de modelele lansate anul trecut, fara a se pierde din calitatea imaginii.

Disponibil in doua marimi - cu diagonala de 40 si 46 de inch -, televizorul LCD full HD (High Definition) are rezolutia verticala de 1080p si utilizeaza tehnologia HCFL (Hot Cathode Fluorescent Lamp), responsabila cu reducerea la jumatate a consumului de energie.



Senzorul de prezenta cu care este prevazut televizorul Bravia WE5 detecteaza miscarile din jurul aparatului si caldura coroporala, astfel incat, in momentul in care nimeni nu se afla in apropierea sa, ecranul se stinge automat. Astfel, in timpul pauzelor publicitare sau in cazul in care utilizatorul adoarme in fata televizorului, senzorul il va opri automat, pentru a reduce consumul de energie, insa fara a opri si sonorul. In momentul in care senzorul detecteaza miscarea utilizatorului, ecranul se aprinde la loc.

Bravia WE5 este prevazut si cu un buton de oprire completa, care nu mai lasa loc pentru consumul de energie pe care alte televizoare il fac in modul stand-by.
La apasarea butonului, televizorul se opreste complet, iar repornirea se face la fel de usor.

Toate produsele Bravia lansate in 2009 au simbolul "EU Flower". Floarea UE este o "eticheta eco", de fapt un standard introdus de Comisia Europeana pentru a certifica produsele prietenoase cu mediul inconjurator si care sunt fabricate in conformitate cu anumite criterii ecologice.

Modelul Bravia WE5 este prevazut si cu un senzor de lumina care ajusteaza luminozitatea ecranului in functie de lumina ambientala.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod