PSP - PlayStation Portable

PlayStation Portable (PSP) de la Sony este o consola multimedia portabila cu functii de jocuri, player video, mp3, foto si navigare WiFi pe Internet.
PlayStation Portable (PSP) de la Sony este o consola multimedia portabila cu functii de jocuri, player video, mp3, foto si navigare WiFi pe Internet.

PSP nu este o consola prea usoara. Da impresia unui lucru serios cand o tii in mana. Nu este suficient de grea incat sa devina obositoare si nici suficient de usoara incat sa ai impresia ca nu tii nimic in mana. Dimensiunile contribuie si ele la aspectul de "seriozitate". Nu este un gameboy cu ecranul cat al unui telefon mobil, dar nici atat de mare incat sa nu mai incapa intr-un buzunar.

Daca esti familiarizata cu configuratia unui gamepad de PS2, PSP-ul nu va avea nici un secret.
Are in dreapta cele patru butoane, X, patrat, cerc, triunghi, are "crucea" in stanga, un joystick sub cruce, si alte doua taste in extremele superioare ale consolei, L si respectiv R.

L-ul si R-ul cad exact unde se termina degetele aratatoare de la cele doua maini, iar tastele functionale sunt perfect asezate.

Mini-joystick-ul situat sub cruce este genial ca realizare. De-abia iese din consola, insa in secunda in care ai pus mana pe el iti dai seama cat efort s-a depus in realizarea lui.
Ireprosabil. Este pe departe cel mai tare joystick pe care l-am vazut pana acum intr-un handheld sau gamepad de consola.

Varful joystick-ului are o textura mai rugoasa, pentru a impiedica alunecarea varfului degetului pe el.

O oarecare problema apare in legatura cu plasarea joystick-ului - putin prea jos. Fiind foarte jos, mana nu are nici un fel de suport sub degetul folosit pentru manevrarea batului si, in conditiile in care nu tii perfect consola in maini, dupa ceva vreme, degetul oboseste pe el.
Daca jocul nu este solicitant si nu necesita miscari rapide, poti sta si... in cap cu PSP-ul, nu va exista nici un disconfort.

Sony PlayStation Portable este definitia din dictionar a unui "gadget cool". Aspectul este fantastic: este negru sau argintiu, lucios de-ti ia ochii, are ecranul imens, de o calitate ireprosabila, butoanele arata superb.

Este simplu, nu prea comod, si parca nu intra in acelasi standard calitativ cu restul.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • tavi pe 10 Oct 2008, 20:16
    salut

    Salut ma numesc tavi as dori sa va intreb cu cat il vindet si cat ia pe transport

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod