Primul telefon cu ecran transparent: Sony Ericsson Xperia Pureness

Luna noiembrie este pe sfarsite, iar Sony Ericsson va lansa, asa cum a promis in urma cu doua luni, telefonul Xperia Pureness. Acesta este primul telefon mobil...
Luna noiembrie este pe sfarsite, iar Sony Ericsson va lansa, asa cum a promis in urma cu doua luni, telefonul Xperia Pureness. Acesta este primul telefon mobil din lume cu ecran transparent. Este un telefon cu un design simplu, creat pentru lucrurile pe care un telefon ar trebui sa le faca: apeluri vocale si mesaje text.

Pureness nu este unul dintre acele telefoane complicate, cu zeci de functii de multe ori inutile, cu un ecran mare si colorat care sa consume bateria. Nu. Pureness este "o pauza de la tehnologie".
A nu se intelege prin asta ca telefonul nu ar fi de calitate.

La 600 de lire sterline, nu putem decat sa presupunem ca isi face treaba foarte bine; atata doar ca nu are camera foto incorporata, nu are functia de oglinda (pe care am intalnit-o la modelul Jalou, creat tot de Sony Ericsson) si nici carcase colorate de rezerva.

Sony Ericsson Xperia Pureness este o mica opera de arta, nu o carcasa plina cu tehnologie, iar scopul declarat al companiei a fost acela de a crea un obiect cu un design sofisticat, care sa reflecte puritatea apei.

Ecranul telefonului, cu o rezolutie de 240 x 320 de pixeli, este monocrom, iar utilizatorul are posibilitatea de a alege culoarea in care acesta este luminat atunci cand telefonul este pornit.
Xperia Pureness este facut dintr-un plastic foarte usor, jumatate negru si jumatate transparent. Tastatura sa nu are prea multe butoane, dar se pare ca este foarte usor de folosit. Telefonul are dimensiunile de 102 x 43 x 13 milimetri si cantareste doar 70 de grame. Diagonala ecranului este de 4,57 centimetri, are memorie interna de 2 GB pentru muzica si alte fisiere multimedia si pana la 88 MB pentru contactele din telefon.

Chiar daca pare un telefon extrem de simplu, Pureness poate fi folosit online pentru e-mail, de exemplu.


In Europa, telefonul este disponibil doar in urmatoarele tari: Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Italia, Norvegia, Portugalia, Rusia, Spania, Suedia si Marea Britanie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod