Obiectiv pentru fotografi timizi si fotografii autentice

Iti amintesti cand ai iesit prima data la fotografiat cu noul tau aparat foto DSLR, hotarata sa capturezi cele mai originale cadre, cu oameni adevarati? Oameni care-si traiesc viata, cu gesturile lor...
Iti amintesti cand ai iesit prima data la fotografiat cu noul tau aparat foto DSLR, hotarata sa capturezi cele mai originale cadre, cu oameni adevarati? Oameni care-si traiesc viata, cu gesturile lor obisnuite, ignorandu-te complet in tot acest timp.

Ai fost, poate, dezamagita sa constati ca oamenii par sa se sperie de aparatele de fotografiat. Parca ar avea un al saselea simt si, atunci cand se stiu pozati, pozeaza. Se pierde toata naturaletea pozei si probabil ca ti-ai dorit, ca si mine, sa poti imortaliza cadrele interesante clipind.
Ochii vad intotdeauna mai mult decat va reusi sa "vada" un aparat de fotografiat, pentru ca este mai greu sa eviti o privire decat ditamai obiectivul de la aparatul foto (semi)profesional.

Subiectii tai se vor preface, de cele mai multe ori, vor tinde sa "pozeze" chiar si atunci cand nu este cazul, pentru ca, nu-i asa?, toti vrem sa aratam bine in poze. Singura problema este ca tu nu vrei intotdeauna sa fotografiezi pe cineva care pozeaza, care este constient de faptul ca este fotografiat, ci vrei sa pozezi subiectul exact asa cum il vezi si cu "ochiul liber".


Sau poate ca esti timida. Iti place sa faci fotografii, dar nu ai indrazni niciodata sa privesti o persoana straina prin obiectivul aparatului foto si sa apesi pe buton. Ti se pare ca i-ai invada spatiul personal, ca ti-ai jigni "subiectul" facandu-i o poza.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod