In viitor, copiii vor fi supravegheati prin GPS

La Targul de electronice CES (Consumer Electronic Show) din Las Vegas, unul dintre multele gadget-uri prezentate publicului se numeste NU.M8 si arata ca un ceas de mana obisnuit. Numai ca NU.M8 nu este...
La Targul de electronice CES (Consumer Electronic Show) din Las Vegas, unul dintre multele gadget-uri prezentate publicului se numeste NU.M8 si arata ca un ceas de mana obisnuit. Numai ca NU.M8 nu este un ceas obisnuit, ci poate fi localizat prin GPS (Global Positioning System - Sistem de pozitionare globala).

Iata ca localizarea prin satelit nu le mai este utila doar soferilor care se ratacesc usor sau persoanelor care au nevoie sa fie ghidate in locuri necunoscute. Acum, orice parinte care este dispus sa plateasca aproximativ 150 de lire sterline si un abonament lunar va putea sa isi localizeze oricand copilul prin GPS.

Gadget-ul arata ca un ceas digital obisnuit, asa ca micutul nu va trebui sa stie ca este monitorizat sau urmarit.
Parintii pot stabili ce zone sunt sigure pentru copiii lor (gradinita, scoala, casa sau drumul spre aceasta) si pot activa o alarma care sa ii informeze atunci cand copilul isi scoate ceasul sau cand ii este smuls de la incheietura.

In orice moment, parintii pot accesa pe Internet o harta care le va arata locul in care se afla copilul lor. De asemenea, serviciul va fi disponibil si prin SMS, in eventualitatea in care parintele nu are acces la Internet.

Dispozitivul va fi disponibil in Marea Britanie si SUA incepand cu primavara acestui an.
Pana sa ajunga si la noi, probabil ca vom mai avea de asteptat, dar este bine sa stim ce ne pregateste viitorul.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Adina pe 9 Iun 2011, 17:15
    gps num8

    Buna, A aparut si la nou, cei drept cam tarziu dar il putem gasi pe www.safekids.ro. Este intradevar o usurare pentru mine ca nu mai trebuie sa stau dupa copil chiar si in parcul din spatele blocului :)

    0
    0

  • deeadami pe 25 Mai 2011, 15:56
    care viitor? poate fi folosit in prezent

    oricum de la aparitia publicatului au trecut 3 ani si copii se fura pentru recoltare de organe. aud tot mai des de astfel de disparitii si am inceput sa caut ceva pentru a-mi supraveghea si mai atant copilul. asa am gasit num8. comanda se poate face pe site-ul producatorului, nu stiu cat costa drumul pana in Romania,insa. e cam scump, dar merita pentru linistea mea si siguranta copiilor. andreea

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod