Backup cat ai zice "Seagate"

Daca ai urmarit serialul Sex And The City, sigur iti amintesti cand Carrie si-a pierdut toate datele de pe laptop atunci cand sistemul a "crapat" si pe ecran i-a aparut un omulet trist.
Daca ai urmarit serialul Sex And The City, sigur iti amintesti cand Carrie si-a pierdut toate datele de pe laptop atunci cand sistemul a "crapat" si pe ecran i-a aparut un omulet trist. Asta s-a intamplat pentru ca scriitoarea nu facuse niciodata un backup al sistemului, iar in momentul in care laptopul s-a stricat, a pierdut toate articolele pe care le scrisese pana atunci.

Sigur ca nimeni nu vrea sa se gandeasca la posibilitatea de a pierde toate datele existente pe computer, dar parca e mai bine sa previi decat sa...
repari.

Daca folosesti sistemul de operare Windows, cea mai simpla modalitate de a face un backup al fisierelor de pe computer consta in urmatorii pasi: Start > Programs > Accessories > System Tools > Backup. De aici, este destul de usor sa selectezi fisierele pe care vrei sa le poti accesa in cazul in care sistemul se blocheaza. Vei avea un fisier cu extensia .bkf pe care il poti folosi apoi tot din meniul System Tools.

Daca insa iti plac lucrurile simple, poti cumpara un hard-disk portabil creat special pentru backup-ul fisierelor.
Se numeste Replica, este produs de Seagate si functioneaza extrem de simplu: tot ce trebuie sa faci este sa conectezi hard-disk-ul la computer prin USB. In cazul in care ai ales un hard-disk cu ajutorul caruia poti face back-up pe mai multe computere, trebuie doar sa conectezi suportul hard-disk-ului prin USB, iar in momentul in care asezi hard-diskul in suport, el stie ce are de facut mai departe.

Seagate Replica este disponibil in doua variante: de 250 GB, pentru backup-ul unui singur PC, si de 500 GB, pentru mai multe PC-uri.


Atat hard-disk-ul, cat si suportul acestuia, se conecteaza la computerul tau prin USB 2.0, iar viteza cu care se face transferul fisierelor este de pana la 480 Mb/s. Viteza de rotatie a hard-disk-ului este de 5.400 RPM. Este compatibil cu sistemele de operare Microsoft Windows XP si Vista. Dimensiunile lui Replica sunt de 14 x 10 x 1,8 centimetri si cantareste 260 de grame. Suportul hardului masoara 14 x 2,8 x 5 centimetri si cantareste 160 de grame.

Sistemul de backup rapid si usor de la Seagate se lanseaza abia luna aceasta, asa ca deocamdata nu are sens sa ne referim la disponibilitatea produsului in Romania.
Preturile recomandate de producator pentru cele doua variante sunt de 130 de dolari pentru Replica de 250 GB si 200 de dolari pentru Replica de 500 GB.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod