Tu cum te protejezi? Cinci programe antivirus gratuite

A existat o vreme cand ne permiteam sa nu avem instalat pe computer un antivirus, in principal pentru ca navigam pe Internet foarte putin sau deloc, iar virusii se "transmiteau" pe dischete si mai apoi pe stick-urile de memorie infectate.
A existat o vreme cand ne permiteam sa nu avem instalat pe computer un antivirus, in principal pentru ca navigam pe Internet foarte putin sau deloc, iar virusii se "transmiteau" pe dischete si mai apoi pe stick-urile de memorie infectate.

Astazi, in schimb, orice site pe care intri este o potentiala sursa de "infectii". Si cum nimanui nu-i surade ideea de a-si pierde toate informatiile din computer, de a pierde timp cu reinstalarea sistemului de operare si a tuturor programelor, cel mai simplu este sa-ti instalezi un antivirus. Medicii spun ca este mai simplu sa previi decat sa tratezi si au dreptate.
Iar daca ar putea vorbi, computerul tau ti-ar spune ca este de aceeasi parere: are nevoie de un antivirus.

Vestea buna este, daca nu ai aflat pana acum, ca pe Internet gasesti software antivirus gratuit si nu ma refer la coduri de validare primite de la prieteni sau programe "crackuite" luate de pe site-uri dubioase, ci la software original, oferit gratuit de catre producatori. De ce ar vrea un producator de software sa ti-l ofere gratuit, in loc sa ti-l vanda? Pentru ca softul gratuit nu vine cu toate optiunile cu care vine un program platit, este mai degraba un fel de mostra gratuita, care sa te convinga ca ai nevoie de acel produs si, in viitor, sa il cumperi.

Atentie! Nu instala un program antivirus daca ai unul deja instalat pe computer.
Intai dezinstaleaza-l, apoi poti incerca noul program, iar daca nu esti sigura ca stii ce faci, cel mai bine este sa apelezi la un prieten care te poate ajuta.

- Poate cel mai cunoscut program antivirus oferit gratuit este AVG. Antivirusul AVG Free iti ofera protectie antivirus si antispyware esentiala pentru sistemele de operare Windows XP si Vista, este rapid, eficient si nu solicita multe resurse. Il gasesti la adresa  http://free.avg.com.

- Avast iti permite sa folosesti gratuit software-ul, timp de un an, daca il vei folosi pe computerul de acasa. La adresa http://www.avast.com/eng/download-avast-home.html gasesti versiunea in limba romana a acestui program.
In 60 de zile de la instalare, va trebui sa te inregistrezi pe site, apoi vei primi un cod de activare a produsului care iti va permite sa il folosesti gratuit pentru o perioada de un an.

- De curand, BitDefender a inceput sa ofere o versiune gratuita a antivirusului sau. Adresa de la care poti sa descarci programul este http://www.bitdefender.ro/PRODUCT-14-ro--BitDefender-Free-Edition.html. Aici vei gasi - in limba romana - informatiile de care ai nevoie pentru a instala acest program.

- Un alt antivirus gratuit este Avira, disponibil la adresa http://www.free-av.com. Avira iti ofera protectie pentru e-mail, antispam, antispyware, firewall si control parental.
Avira este disponibil in limbile engleza, franceza, germana si italiana.

- Panda Cloud Antivirus, disponibil la adresa http://www.free-av.com, promite sa iti protejeze computerul atunci cand lucrezi, te joci sau navighezi pe Internet, fara sa te deranjeze. Un program de care poti sa uiti dupa ce il instalezi, Panda isi actualizeaza singur baza de date si nu te va "deranja" pentru decizii minore.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anti-virus pe 26 Sep 2013, 13:54
    cvel mai bun anti-virus

    http://emsisoft.ro/ ar trebui si el inclus in aceasta lista

    0
    0

  • Mitza_003 pe 6 Aug 2009, 19:22
    Articol

    Salut, Sunt si eu blogger si am vazut o mica greseala la articol. Verificati ultimul link de la Panda Cloud Antivirus, e acelasi cu acel de la Avira Free. Link-ul oficial si corect catre Panda este acesta: http://www.cloudantivirus.com/ Imi cer scuze pentru sesizare, nu vreau sa supar pe nimeni. Sper ca v-am ajutat. Numai bine, Mitza_003

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod