Depaseste viteza sunetului alaturi de Castrol si BLOODHOUND SSC

Castrol a adus in Romania masina supersonica BLOODHOUND. Creata sa fie cu un pas inaintea timpului, BLOODHOUND SSC (Super Sonic Car) promite sa inspire o intreaga generatie si sa depaseasca recordul mondial de viteza la sol, de 1228 km/h.

Prezis de Leonardo DaVinci acum 5 secole si demarat in octombrie 2008 la Londra, de o echipa de ingineri si piloti britanici condusa de Richard Noble, proiectul Bloodhound este o adevarata aventura la nivel global. Un vis devenit realitatea, un vis care intrece granitele ingineriei si ale stiintei. Cu 135.000 CP si avand la bord cele mai performante produse Castrol, legendara masina a fost asamblata la Bristol. Si va fi testata in desert in vara lui 2016 de Andy Green, fost pilot militar in aviatia Marii Britanii.

Locatia testarii masinii supersonice nu a fost aleasa la intamplare.

Dupa o indelungata analiza a intregul glob si a zonelor plate, lipsite de vegetatie, echipa BLOODHOUND SSC a ales desertul perfect – Hakskeen Pan. O locatie intinsa perfect, cu o latime de peste 3 km, aflata in Northern Cape, in Africa de Sud.
Cu un design precum al unei rachete, masina supersonica BLOODHOUND va fi propulsata de un motor cu reactie, un motor de racheta si inca unul auxiliar de Formula 1.

Recunoscut in peste 130 de tari pentru performanta si pionierat, Castrol va furniza proiectului BLOODHOUND  SSC  produse  de ultima generatie, care vor include si  cel mai rezistent ulei de motor - Castrol EDGE îmbunatatit cu Titanium FSTTM, un fluid de frana bazat pe formula Motorsport - Castrol React SRF si fluidele hidraulice Castrol, utilizate anterior de NASA.

Suntem mandri in ceea ce priveste sustinerea pionierilor si acest parteneriat ne ofera ocazia sa aratam cum produsele noastre performante stabilesc noi standarde si depasesc limitele”, declara Paul Waterman, Director Executiv Global Castrol.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod