Cu telefonul pe Everest

In viitorul apropiat, persoanele care urca pe muntele Everest isi vor putea folosi telefoanele mobile, pentru ca Nepal Telecom, compania de telefonie mobila care opereaza in acea zona, planuieste sa aduca serviciile de telefonie mobila pe cel mai inalt varf muntos din lume.
In viitorul apropiat, persoanele care urca pe muntele Everest isi vor putea folosi telefoanele mobile, pentru ca Nepal Telecom, compania de telefonie mobila care opereaza in acea zona, planuieste sa aduca serviciile de telefonie mobila pe cel mai inalt varf muntos din lume. Serviciul va fi disponibil atat pentru terminalele GSM, cat si CDMA.

Un reprezentant al Nepal Telecom a spus ca serviciul va fi introdus pana la jumatatea lunii iunie a acestui an. Motivul pentru care nepalezii fac aceasta miscare il reprezinta faptul ca mai toate persoanele care escaladeaza Everestul folosesc in prezent servicii de telefonie prin satelit.


Nepal Telecom isi va extinde aria de acoperire cu ajutorul unei antene satelit, care va fi amplasata la o altitudine de 5.160 de metri. Alte antene sunt instalate in sapte zone din jurul muntelui. Reteaua de antene poate sustine aproximativ 3.000 de apeluri telefonice simultane, iar in functie de necesitati, sistemul poate fi imbunatatit.

Acestea fiind spuse, daca pana acum aveai retineri legate de o posibila escaladare a masivului Sagarmatha, Chomolungma Qomolangma sau Zhumulangma (sau Everest, cum preferi), acum, cand stii ca poti suna acasa de pe cel mai inalt varf din lume, ar trebui sa-ti faci deja bagajul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod