Tudor Chirilă a avut dreptate! Autorităţile i-au condamnat la moarte pe unii dintre răniţi


Raed Arafat, acuzat că a minţit opinia publică în legătură cu modul în care au fost trataţi răniţii
”Au fost ucişi, condamnaţi la moarte din primele momente. Zile întregi am umblat năuc, neînţelegând nimic din ce se întâmplă. Alexandru a fost scos de prieteni din Colectiv, a fost dus la salvări şi predat unui medic. Vorbea, stătea în picioare şi era speriat de moarte, deşi reuşea să facă câte o glumă. Aici se rupe filmul, pentru că la spital nu ajunge cu SMURD-ul.
A fost trimis cu o maşină particulară. La spital, medicii au muncit ca nişte eroi, am toată stima şi respectul pentru eforturile lor, dar erau medici de urgenţă fără experienţă în operaţiunile cu arşi, cu arşi foarte grav şi intoxicaţi. Copiii ăştia care aveau arsuri pe diferite suprafeţe, dar foarte grave, trebuiau să fie introduşi într-un mediu absolut izolat şi trataţi de specialişti în arsuri sau, cel mai bine, trebuiau trimişi imediat acolo unde puteau fi trataţi de specialişti şi cu aparate performante.
În schimb, ei au fost ţinuţi în medii nesigure, trataţi cu eforturi foarte mari din partea personalului extrem de sufletist, de implicat, dar fără experienţă în domeniu”, a declarat Eugen Iancu, citat de Mediafax, tatăl lui Mihai Alexandru Iancu, un tânăr rănit care a decedat în Spitalul Sfântul Ioan.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod