Tom Hanks a ajuns să câștige 40 de milioane de dolari din Forrest Gump, după ce a introdus o clauză inteligentă în contractul său

Se pare că actorul de la Hollywood Tom Hanks a băgat în buzunar 40 de milioane de dolari pentru rolul său din filmul câștigător al Oscarului Forrest Gump.
Tom Hanks, în vârstă de 66 de ani, a făcut avere datorită negocierii unei clauze specifice în contract, care l-a făcut să ia acasă câștiguri bazate pe o parte din încasările de box office, mai degrabă decât pe o taxă fixă pentru rolul său de actor.
 


A investit financiar în acest film
 


Drept urmare, în buzunarele lui Hanks au intrat 40 de milioane de dolari din filmul de succes din 1994, susținut de câștigurile suplimentare pe care el și regizorul Forrest Gump, Robert Zemeckis, le-au luat datorită investiției fiecăruia, din propriile fonduri, pentru a păstra scene din film, pe care compania Paramount Pictures nu era dispusă să le facă și nici să plătească.

 
Lansat în iulie 1994,Forrest Gump a avut un succes fulminant.
Filmul de succes de la Hollywood a primit șase premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor și cel mai bun actor. Înregistrările oficiale ale câștigurilor lui Hanks nu au fost niciodată împărtășite, dar se crede că vedeta ar fi putut pleca cu un câștig total de 60 de milioane de dolari pentru rolul său din film.

 
 
În topul celor mai bine plătite roluri

 
 
Potrivit Business Insider, rolul lui Forrest îl plasează pe Hanks pe locul nouă în Top 20 al celor mai bine plătite roluri din filme, din toate timpurile.
 
Hanks s-a clasat, de asemenea, pe locul 15 pentru rolul său de căpitan John Miller în „Salvarea soldatului Ryan”. Hanks a avut un contract similar pentru filmul din 1998 și se estimează că a câștigat în jur de 40 de milioane de dolari.
 

 
Forrest Gump a făcut un miliard de dolari

 

Filmul considerat cea mai bună dramă din 1994 a lui Hanks, Forrest Gump, a câștigat un total de șase premii Oscar și, la aproape 30 de ani, se mândrește cu un rating impresionant de 8,8 pe IMDb.
 
Cu toate acestea, el a susținut că succesul astronomic al lui Forrest Gump ar fi putut face ca acesta să fie privit mai puțin favorabil.

Vorbind pentru The New York Times, la începutul acestui an, el a spus: „Problema cu Forrest Gump este că a făcut un miliard de dolari.
Dacă am fi făcut doar un film de succes, Bob (regizorul Robert Zemeckis) și cu mine am fi fost niște genii. Dar pentru că am făcut un film de mega-succes, am fost niște genii diabolice. Este ceva rău să reușești? Nu, dar există topuri cu cele mai grozave filme din toate timpurile și Forrest Gump nu se numără printre ele. El apare pentru că, oh, este acest sentiment de nostalgie. În fiecare an există un articol care spune <<Filmul care ar fi trebuit să câștige premiul Cel mai bun film este Pulp Fiction. Pulp Fiction este o capodopera fără îndoială>>.”

În ceea ce privește restul topului 10 de pe IMDb, alte titluri includ catch Me If You Can, Toy Story 2 și, cumva, pe locul nouă, Cast Away.
 


Hanks a vorbit despre cel mai prost rol al său

 
Cu toate acestea, pentru Hanks succesul nu vine întotdeauna, iar filmele sale nu sunt, toate, câștigătoare de Oscar.
Actorul a dezvăluit, de asemenea, într-un interviu din 2001, care cel mai prost rol al său în film și nu este ceea ce crezi.
 
Potrivit lui Hanks, cel mai „prost” film pe care l-a făcut vreodată a fost The Bonfire of the Vanities.
 
Regizat de Brian De Palma, drama spunea povestea unui bancher de investiții (Hanks) care are probleme când amanta sa ucide din greșeală un adolescent afro-american.
Vorbind cu Oprah Winfrey pentru „O, The Oprah Magazine” în 2001, Hanks a spus: „Dacă nu aș fi trecut prin această experiență, aș fi pierdut ceva valoros”.
13 Octombrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod