Rătăciţi în labirintul iubirii

Relaţiile  dintre bărbaţi şi femei devin extrem de complicate odată cu trecerea timpului. Nu contează dacă eşti căsătorit sau nu, dificultatea se menţine. În căsnicie există un anumit

Relaţiile  dintre bărbaţi şi femei devin extrem de complicate odată cu trecerea timpului. Nu contează dacă eşti căsătorit sau nu, dificultatea se menţine. În căsnicie există un anumit tip de provocări, iar dacă ai fost căsătorit sau ai evitat asta până acum, apar mari complicaţii în alegerea unui partener sau partenere.

Cuplurile rezistă din ce în ce mai puţin, iar paradoxul e că ne dorim din ce în ce mai mult să facem parte dintr-un cuplu. Cred că himera iubirii ideale face mult rău.

De fapt, nu există o relaţie ideală. Nu există oameni perfecţi. Dar există şi e infalaţie de persoane care cer perfecţiunea la cei din jur.

Bărbaţii suferă cel mai mult la sfârşitul unei relaţii. Sunt frustraţi, se simt singuri, sunt lipsiţi de soluţii, deşi, mulţi dintre ei, până atunci n-au făcut mare lucru pentru a-şi valoriza relaţia, pentru a-şi respecta partenera.

Femeile fac mai bine faţă unei despărţiri, dar devin mai suspicioase şi au tendinţa să evite implicarea într-o nouă relaţie de lungă durată de frica de a nu suferi din nou.

O prietenă divorţată îmi povestea că lumea în afara căsniciei funcţionează după alte reguli.

E greu să găseşti un partener dacă ai trecut de 35 de ani. Fiecare are stilul lui de viaţă, rutine, preocupări, pasiuni, e mult mai complicat decât era la 20 de ani. În plus, ba aştepţi cu nerăbdare să apară cineva în viaţa ta, ba eşti asaltată de trei pretendenţi odată încât nu ştii cum să te împarţi pentru ca până la urmă niciunul să nu te mulţumească.

E bine ca atunci când eşti într-o relaţie să nu-ţi baţi joc de ea. Nu funcţionează fără pasiune, fără raţiune şi fără respect.

Ar trebui să încercăm să-i judecăm cât mai puţin pe ceilalţi şi să aruncăm un ochi critic la adresa noastră. Eşecurile şi reuşitele ne aparţin.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod