Hitler s-a întors şi se adaptează! O comedie care te pune pe gânduri

Ce-ar fi dacă Hitler s-ar întoarce în zilele noastre? O întrebare tâmpită, dar pe care Timur Vermes, un scriitor german, şi-a pus-o şi a scris o carte care a avut un mare succes. Apoi, s-a

look1

Ce-ar fi dacă Hitler s-ar întoarce în zilele noastre? O întrebare tâmpită, dar pe care Timur Vermes, un scriitor german, şi-a pus-o şi a scris o carte care a avut un mare succes. Apoi, s-a făcut filmul care a fost lansat în anul 2014, iar spectatorii au avut ocazia să-l revadă pe înfricoşătorul dictator.

Filmul este o comedie savuroasă în care descoperim că unul dintre cei mai mari criminali din istorie îşi poate face loc şi în lumea de azi. Ajutat de mass-media, de goana după audienţă a unor producători, de nevoia de tiraje mari ale unor ziare, Hitler e privit ca un comediant, ca un nebun, dar, încet încet, reuşeşte să îşi transmită mesajul toxic, iar oamenii încep să-l creadă.

look2

Hitler trăieşte în fiecare din noi, cum spune un personaj din film, iar după şase decenii de la sfârşitul războiului, el reprezintă ura, rasismul, frica şi lipsa de compasiune cu care ne confruntăm zi de zi în societatea modernă.

Unii îl iau în glumă şi se trezesc cu el în casă, unii vor să profite de pe urma lui şi descoperă că au fost subjugaţi.

Oamenii de treabă nu reacţionează din bun simţ, iar Hitler profită de manierele lor pentru a merge mai departe.

”Look who's back” e o comedie care m-a pus pe gânduri. M-a ajutat să realizez că iadul e mult mai aproape decât îmi doresc, iar cei care ne mână într-acolo sunt, de cele mai multe ori, prietenii noştri.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod