Duşmanul iubirii

Cred că în zilele noastre sunt atât de multe despărţiri pentru că oamenii au din ce în ce mai puţină vitalitate. Poate părea exagerat ceea ce spun, dar să analizăm puţin situaţia  lumii

Cred că în zilele noastre sunt atât de multe despărţiri pentru că oamenii au din ce în ce mai puţină vitalitate. Poate părea exagerat ceea ce spun, dar să analizăm puţin situaţia  lumii moderne.

Pentru a iubi, pentru a menţine un cuplu, e nevoie de participare, e nevoie de energie. Pe lângă muncă, e nevoie de cuvinte, de gesturi şi chiar de făcut lucruri, de la lecţii cu copilul, la mâncare, curăţenie, cumpărături. Lumea modernă e obsedată de comoditate şi de plăcere.

Vrem să obţinem totul cu cât mai puţin efort. Suntem obişnuiţi să fim purtaţi de maşini dintr-o parte în alta. Ne ascundem de ploaie şi ne speriem de o pală de vânt. Avem roboţi de bucătărie, maşini de spălat automate, fotolii care ne fac masaj, cuptoare cu microunde, cuţite electrice şi tot felul de aparate care ne fac viaţa din ce în ce mai comodă.

Dar nimic nu s-a schimbat într-o relaţie. Nu există telefoane mobile de descifrat gândurile partenerilor, nu există tablete care să aducă buna dispoziţie în cuplu şi nici să crească singură copiii fără să fie nevoie de dragostea şi de participarea părinţilor.

Cred că aparatele care ne-au îmbunătăţit viaţa pe de-o parte, ne-au stricat-o pe de altă parte.

Ne-au transformat în persoane comode şi din punct de vedere emoţional. Ne izolăm în lumea noastră, înconjuraţi de gadgeturi şi nu mai suntem în stare să comunicăm cu cei pe care-i iubim. E mai comod să-i părăsim.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod