De ce nu suporţi singurătatea?

Sunt şi persoane care o suportă, care s-au antrenat pentru asta. Viaţa ne duce, încet, încet, spre singurătate. O dată cu vârsta suntem din ce în ce mai singuri. Şi, cu toate astea, privim singurătatea ca pe o boală sau ca pe un handicap.
Sunt şi persoane care o suportă, care s-au antrenat pentru asta. Viaţa ne duce, încet, încet, spre singurătate. O dată cu vârsta suntem din ce în ce mai singuri. Şi, cu toate astea, privim singurătatea ca pe o boală sau ca pe un handicap.

Societatea ne învaţă, de la o vârstă fragedă, că nu e bine să fim singuri. Copiii care se izolează sunt duşi la psiholog. Părinţii se enervează când adolescenţii se închid în cameră.
La şcoală, e o adevărată dramă dacă nu faci parte dintr-un grup, dacă n-ai câţiva ”prieteni” măcar pe Facebook.
Mereu suntem în căutarea prietenilor, a unui iubit mai de doamne-ajută, a unei confidente sau a unui animal de casă. Toţi au rolul de a ne face să nu ne simţim singure.

Iubirea şi alte persoane


Dar singurătatea nu e rea. De multe ori, capacitatea de a o accepta, de a ţi-o face aliat, te ajută să devii mai puternică.
În singurătate înveţi să te cunoşti, înveţi să trăieşti alături de tine, înveţi despre oameni şi înveţi să nu-ţi fie teamă. Singurătatea n-are nimic supeficial. Pe când o ieşire cu prietenii e plină de amănunte nesemnificative. Iubirea e mai aproape de singurătate. E nevoie de doar două persoane pentru a se întâmpla. De la trei în sus, iubirea se transformă în perversiune.
Ca să nu mai spunem, că poţi foarte bine să-l iubeşti pe celălalt şi dacă eşti singură.
În lumea modernă, singurătatea e alungată prin zgomot şi lumini, prin emisiuni TV, DVD-uri, internet, reviste şi ziare. Trebuie să ne fi fost tare frică de ea de am inventat atâtea chestii.

Ne naştem singuri şi plecăm din această lume tot singuri. Între aceste două limite facem tot posibilul să dăm o altă impresie.
Nu-ţi fie frică de singurătate. Face parte din tine. Împrieteneşte-te cu ea şi nu vei mai fi niciodată singură!
17 Noiembrie 2010
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • celina pe 18 Nov 2010, 23:30
    adevarat

    Numai in singuratate poti redescoperi persoana care ar trebui sa iti fie cea mai draga, propria persoana. Si nu esti singura, esti cu tine, persoana care ar trebui sa conteze cel mai mult, fara false impresii, compromisuri, doar tu cu tine si sufletul tau.

    0
    0

  • andreea pe 17 Nov 2010, 14:52
    poate

    poate ne face singuratatea mai puternici dar asta nu inseamna ca e buna :) eu una o iau razna ca sunt singura cu tot cu tv sau internet...mananc ca sa nu zic ca nu am mancat iar mintea mea e plina de tot felul de idei si ma gandesc la cele mai adanci dureri si pe care asemena de tragediez:) cand sunt cu familia, prietenii parca totul e mai simplu, mai scot un subiect de discutie.... sunt moarta dupa converssatii lungi:)) dupa dezbateri:)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod