De ce nu înţeleg femeile?

Pe zi ce trece îmi dau seama că ştiu tot mai puţine lucruri despre femei. De-a lungul timpului am învăţat să vorbesc cu ele, am învăţat să nu mă mai minunez şi să nu mai caut în

Pe zi ce trece îmi dau seama că ştiu tot mai puţine lucruri despre femei. De-a lungul timpului am învăţat să vorbesc cu ele, am învăţat să nu mă mai minunez şi să nu mai caut în spatele atitudinii lor sau a cuvintelor. Şi asta nu pentru că acolo nu se află nimic, ci pentru că ceea ce se află e de neînţeles. Poate există şi bărbaţi care înţeleg, dar eu nu i-am întâlnit.

De vreo două zile, soţia mea cu care sunt căsătorit de 14 ani e foarte supărată. Am întrebat-o ce are, crezând că s-a întâmplat ceva - are probleme, am făcut eu vreo trăsnaie sau a aflat de vreuna, s-a întâmplat ceva cu fiica noastră de şase ani.

Nimic din toate astea. Se petrecuse o nenorocire şi mai mare. O strângeau pantofii. De două zile mergea cu ei, suferea, dar nu renunţa.

Când i-am zis de soluţia finală de a renunţa la ei, mi-a răspuns că nu înţeleg nimic. Mi-a povestit că abia a aşteptat să vină căldura ca să poată să-i poarte. Era nedumerită de faptul că, în februarie când i-a luat, îi veneau perfect. ”Mai merg cu ei ca să se lase”, a conchis ea cu un oftat.

Vedeţi, mintea unui bărbat nu poate să priceapă cum o femeie îşi poate iubi pantofii mai mult decât pe propriile picioare.

Cum poţi să stai două zile în încălţări care-ţi provoacă durere şi să continui să te chinui în speranţa că lucrurile o să se îndrepte?

Un bărbat ştie de la început că dacă ceva s-a stricat trebuie reparat sau aruncat. O femeie are această capacitate, această eleganţă de a relativiza, de a sădi speranţa în ceilalţi că lucrurile se pot schimba în bine, se pot repara de la sine.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod