De ce eşti geloasă?

Chiar dacă nu recunoşti, ştii bine că ai fost geloasă şi nu o dată. Gelozia naşte monştri. Distruge orice relaţie. Eşti geloasă degeaba. E o pierdere de vreme. Crezi că vei suferi mai puţin dacă-l ţii sub observaţie, dar nu e aşa.
Chiar dacă nu recunoşti, ştii bine că ai fost geloasă şi nu o dată. Gelozia naşte monştri. Distruge orice relaţie. Eşti geloasă degeaba. E o pierdere de vreme. Crezi că vei suferi mai puţin dacă-l ţii sub observaţie, dar nu e aşa.

Reuşita unei relaţii se bazează pe încredere. Dacă ţi-ai pierdut încrederea se va duce pe copcă şi relaţia.
În general, bărbaţii nu au nimic de ascuns.
Când încep să aibă înseamnă că s-au plictisit şi caută altceva. E destul de greu să le ceri credinţă veşnică, dar poţi cu uşurinţă să-i faci să fie din nou interesaţi de tine. Gelozia nu e o soluţie. Mai bine descoperă ce-l nemulţumeşte. Comunică cu el, chiar dacă o faci greu, chiar dacă evită răspunsuri directe. Descoperă ce nu merge. Pune-l să-ţi povestească despre trecut, fă-l să-şi amintească momentele plăcute petrecute împreună.
Asta dacă ţii la el.

O şansă


Există posibilitatea să se fi îndepărtat de tine pentru că a simţit că şi tu te-ai plictisit. Există posibilitatea ca relaţia dintre voi să se afle într-un punct mort. Pentru asta nu e un singur vinovat, iar prin gelozie accelerezi destrămarea ei, în niciun caz nu o salvezi.
Gelozia apare, de multe ori, şi din prea multă dragoste. Ai doar impresia că te înşală, că are pe altcineva.
Îl iubeşti atât de mult încât ai devenit nesigură, dar trebuie să ştii că nesiguranţa te pune într-o poziţie de inferioritate în cadrul relaţiei.

Gelozia e un sentiment firesc, dar de care trebuie să scapi rapid de câte ori îşi arată colţii. Nu-i ţine sub observaţie mobilul, e-mailul, messengerul. Dă-i o şansă să te iubească!
15 Decembrie 2010
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Monylushh pe 29 Nov 2012, 15:26
    Buna....

    Buna fetelorrrr :*:* sunt noua pe aicii :D dar incerc sa apelez la ajutorul vostru !:) Am o relatie de 4 ani de zile , in acestii ani au fost momente frumoase dar si momente mai putin ....Sun EXTREM DE GELOAZA , dar si el la fel .... Este plecat in Germania de aproape 2 anii de zile ...Mereu imi spune sa plec acolo , am hotarat sa plec in vara la el ...Ne-am certat si ne-am impacat pot spune de miliarde de orii , ne-am despartit acum 2 zile "definitiv" spun eu ! Nu ma pot obiisnui cu ideea ca nu este al meu , ca nu vorbeste cu mine , Vreau sa il uit dar fara sa vreau imi aduc aminte de el , il sun, il contactez pe mess , orice numa sa dau de ell , ....As' dorii un sfat de la voi cum as putea sa il uit , sau cum sa il fac sa imi ajunga el la mana ! ;) Pupiciiiii :* Ma puteti contacta si pe messenger , lasati mesaj cu id !

    1
    0

  • ioanadragan87 pe 29 Sep 2011, 16:09
    gelozia....

    si eu sunt maxim de geloasa,cum scap de aceasta boala??

    5
    2

  • Ingusik pe 22 Iun 2011, 16:27
    gelozie

    Eu sufar mult de gelozie si imi face foarte rau(((( nu stiu cum sa scap de ea.

    3
    2

  • sonia pe 30 Apr 2011, 23:01
    sanr foarte foarte geloasa

    mai geloasa de atat nu cred ca exista .toti psihologii spun ca gelozia vine din nesiguranta p sine ,eu nu cred ca e chear asa .at cand simt ca neatentia este tot mai intensa si ca oricat as incerca ca castig un strop de afectiune ,nu il pot simti mai aproare ,normal ca ma simt data la oparte ,desi el jura ca ma iubeste deseori faptele si comportamentul lui contrazice asta .sant foarte geloasa am incercat de mii de ori sa ma stapanesc dar nu pot imi ceez tot felul de idei si devin si mai geloasa ...am aj sa cred ca e cea mai grea boala de care nu ma voi scapa niciodata !

    4
    0

  • Laura.soo pe 26 Apr 2011, 03:16
    Asa este...

    Dar si gelozia este buna in felul ei... cu siguranta nu dusa la extrem...in orice caz...crizele de gelozie..si verificarile nu duc la nimic bun. Incearca sa pui increderea in fata tuturor celorlalte lucruri ( asta daca simti ca pers de langa tine merita) Si...cu siguranta ceea ce nu sti nu te afecteaza. deci nu cauta sa-l prinzi... ...:-??...In orice caz...nu lasa gelozia sa-ti domine relatia !

    1
    2

  • dany pe 21 Apr 2011, 13:38
    pt mda

    Deja i-ai acordat prea multe sanse.Noi nu avem niciuna si dreptul nostru e acela de a suferi la cote inimaginabile.Crede-ma ca stiu ce spun.Nu le pasa daca suferi,daca traiesti sau mori.La ei primeaza doar instinctele.

    2
    3

  • euuu pe 15 Dec 2010, 14:41
    dificil de aplicat

    Eu nu simt nevoia sa ii controlez telefonul,pt k este in fiecare zi cu mine stiu unde merge stiu cam tot ce face. Problema este k sunt ffff geloasa atunci knd mergem undeva,un chef,revelion,orice pe celelalte fete dak vb cu ele,dak danseaza cu ele.el este un tip comunicativ,sociabil desi am discutat despre toate aceste lucruri este in zadar.Nu stiu cum sa ma stapanesc,stiu k nu e bn!

    11
    1

  • mda pe 15 Dec 2010, 13:52
    mda

    eu l-am suspectat de mai multe ori ca ma inseala, a facut imprudenta si nu s-a asigurat si de 2 ori am surprins pe mesenger discutii care demonstrau clar infidelitatea lui, pana acum i-am dat 2 sanse.am fost geloasa cu motiv iar a treia sansa nu o va mai avea.

    4
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod