Brădet, extremă urgenţă! Când corupţia, prostia şi lăcomia ucid nevinovaţi

De cinci săptămâni, părinţii din România sunt terorizaţi de sindromul hemolitic-uremic, o afecţiune provocată de o bacterie din categoria E-coli care distruge rinichii celor mici. Trei

bradet1

De cinci săptămâni, părinţii din România sunt terorizaţi de sindromul hemolitic-uremic, o afecţiune provocată de o bacterie din categoria E-coli care distruge rinichii celor mici.

Trei bebeluşi au murit şi mai mulţi au fost spitalizaţi. Analizele au durat săptămâni, autorităţile au dat din colţ în colţ, dezbaterile au atins toate tonurile de la dramatic la comic. Când, în sfârşit, ministrul Agriculturii a avut curajul să spună că Fabrica Brădet din Curtea de Argeş e sursa îmbolnăvirilor, asta după ce aproape era să aruncăm în aer întreaga industrie a laptelui, fiind luate în vizor toate fermele din ţară, naţiunea a început să plângă pe umărul unui patron iresponsabil care se apăra la televizor, spunând că la el totul e în regulă, chiar şi atunci când angajaţii au fost descoperiţi ca fiind purtători ai bacteriei.

Haos total!

Salvarea altor copii a venit tocmai din Italia. Bebeluşul unor emigranţi români se îmbolnăveşte, medicii din Peninsulă îi fac analize, iar în mai puţin de 24 de ore au identificat sursa - brânzeturile Brădet comercializate la un magazin cu produse româneşti din Florenţa. În alte 24 de ore avem o alertă la nivel european asupra unui posibil focar de infecţie din România. Ce n-am reuşit noi să rezolvăm în cinci săptămâni, au rezolvat italienii în două zile.

Unde sunt acum toţi inspectorii ANSVA care nu şi-au făcut treaba, toţi controlorii locali mânjiţi de şpăgile unor patroni de companii pe care ar trebui să-i monitorizeze, unde sunt cei care au transformat un proprietar iresponsabil în erou naţional? Cine plăteşte suferinţa părinţilor? Când în Piaţa Universităţii s-a strigat ”corupţia ucide”, despre asta era vorba şi ne lovim de acest adevăr simplu şi dureros în fiecare zi.

Credeţi că amestecând adevărul cu minciuna, realitatea va fi mai blândă, că neputinţa celor plătiţi din bani publici pentru a ne proteja nu va ieşi la suprafaţă, că indolenţa şi şmecheria nu vor face victime? Din nou, promotorii urii şi ai dezbinării s-au înşelat.

Cei care au avut instituţii puternice şi proceduri au rezolvat problema în două zile, ceilalţi s-au împotmolit, au bălmăjit, au dat din colţ în colţ şi au rămas cu povara copiilor morţi în braţe, blestemaţi să-i aibe pe conştiinţă până la sfârşitul zilelelor.

Despre asta e vorba.

Şi când te gândeşti că în nebunia lor, existau voci care dădeau vina pe vaccinuri, otrăviri în masă şi comploturi. Câteodată mă minunez că încă mai funcţionăm cu atâta prostie şi lăcomie în jur.

Hai, cine se mai pupă cu patronul de la Brădet?

Foto www.roaliment.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod