Biciclete şi fete frumoase

În sfârşit am descoperit şi eu oraşul cu cele mai frumoase femei. E vorba de Amsterdam. Nu trageţi, ştiu că sunt subiectiv. Probabil că mi-au plăcut doar prin prisma faptului că le stătea

În sfârşit am descoperit şi eu oraşul cu cele mai frumoase femei. E vorba de Amsterdam. Nu trageţi, ştiu că sunt subiectiv. Probabil că mi-au plăcut doar prin prisma faptului că le stătea atât de bine pe biciclete.

N-am mai fost până acum în oraşul olandez. Am vizitat multe aşezări din Europa şi în niciuna nu mi-ar fi plăcut să locuiesc până când am ajuns în Amsterdam. Preferam Bucureştiul pentru dinamism, nebunie, lipsă de logică, aglomeraţie şi alte provocări care nu te lasă niciodată să te plictiseşti.

În Amsterdam am găsit în schimb cel mai relaxat loc din lume. Şi asta nu pentru celebrele coffee-shopuri, ci pentru lecţia de cum trebuie să te bucuri de viaţă oferită nu tocmai gratis de olandezi.

Deşi femeile din Amsterdam mănâncă la o masă un sfert de kilogram de cartofi prăjiţi cu maioneză nu se îngraşă. Explicaţia nu e una complicată, ci simplă, dau toată ziua la pedale. Bicicleta e cel mai important mijloc de transport din Olanda. Asta ştiaţi, dar trebuie să ştiţi că se şi vede.

Într-un fel miraculos, în Amsterdam nu sunt ambuteiaje, iar la ora cinci după-amiaza te poţi aşeza în mijlocul unui drum şi să tragi un pui de somn. Nu te va călca nicio maşină. Eventual se va opri, iar şoferul va aştepta să te trezeşti.

În Amsterdam, am înţeles că multe femei şi mulţi bărbaţi de la noi n-ar mai trebui să se preocupe atât de mult de curele de slăbire, ci pur şi simplu să-şi cumpere bicicletă.

În Bucureşti nu sunt piste de bicicletă în primul rând pentru că nu sunt prea mulţi biciclişti.

Cu cât vor fi mai mulţi, cu atât vor fi condiţii mai bune pentru ei. În Amsterdam, bicicliştii au câştigat războiul cu maşinile. Şi, din acest motiv, femeile din Amsterdam sunt cele mai frumoase. Le stă atât de bine pe bicicletă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod